In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Assistent till AB Volvos juristavdelning

Ab Volvo Göteborg

Rollen som juristassistent
Som del i vårt administrativa team får du samarbeta med en paralegal, två juristassistenter och en administrativ chef. Ditt uppdrag innefattar att på ett proaktivt och självständigt sätt ge administrativt stöd till 2-3 jurister vid AB Volvos juristavdelning, Corporate Legal, samt till en Miljöchef. Den viktigaste arbetsuppgiften är att du får eget ansvar att i samarbete med andra avdelningar koordinera administrativa uppgifter i samband med arrangemanget av AB Volvos årsstämma. Därutöver är du ansvarig för att förvalta AB Volvos juridiska arkiv och juridiska bibliotek. Ditt arbete präglas av varierande arbetsuppgifter som omfattas av olika stort fokus vid olika tidpunkter på året.

Mellan januari och april arbetar du främst med arrangemanget av AB Volvos årsstämma. Det kan innefatta förberedelse av dokumentation som delas ut på stämman, kallelseannonser i tidningar, samordning av anmälningar, talarmanus samt samarbete med leverantörer. I övrigt arbetar du med administrativt stöd, vilket kan innebära mötes- och resebokningar, hantering av reseräkningar, deltagande på möten och protokollförande, framtagande av presentationer samt support till juristerna med att sortera och justera i juridiska dokument. Du har också ett viktigt ansvar för förvaltningen och hanteringen av AB Volvos juridiska arkiv och bibliotek vilket innebär arkivering av avtal och avslutade akter, arkivering till fjärrarkiv, insamling av avtal och dokument, och därmed kontakt med olika intressenter.

Dina erfarenheter och kompetenser
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har några års generell arbetslivserfarenhet men också erfarenhet av projektledning. Du behöver känna dig trygg med att både initiera och driva projekt i mål på ett ansvarsfullt och kvalitativt sätt. För att lyckas med detta tror vi att du behöver ha ett sinne för struktur och ordning men att du också kan förhålla dig entusiastiskt när det inte går som du tänkt dig. I teamet ser vi fram emot en kollega som brinner extra för service, samarbete och flexibilitet.

I samband med arbete kring årsstämman krävs kunskap i svenska språket, både skriftligt och muntligt. Du behöver också känna dig bekväm i det engelska språket då vi är en internationell koncern. I arbetet på vår juristavdelning använder vi Office-paketet dagligen och framförallt Excel och Word. Det är meriterande för oss om du har studerat till paralegal, läst juridisk översiktskurs eller arbetat på en juridisk avdelning eller advokatbyrå, men inget krav.

AB Volvo
Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner och drivsystem för marina och industriella applikationer. Volvokoncernen erbjuder även kompletta lösningar för finansiering och service. Volvokoncernen, med huvudkontor i Göteborg, har cirka 100 000 anställda, produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader.

Corporate Legal är juristavdelningen på AB Volvo, Volvokoncernens huvudkontor, som har det övergripande ansvaret för juridiska frågor som gäller AB Volvo och organisationer inom Volvokoncernen som inte har egna juridiska avdelningar.

Volvokoncernens kultur grundar sig på fem noga utvalda värderingar: framgång för kunden, tillit, passion, förändring och prestation. De styr vårt dagliga arbete och är en utgångspunkt för våra beslut, oavsett var i organisationen de fattas. De är ett uttryck för vårt gemensamma ställningstagande och överbryggar regioner och enheter, och de är grunden för en högpresterande kultur.

AB Volvos erbjudande till dig
Att arbeta i Volvokoncernen innebär att du driver världen framåt tillsammans med några av de skarpaste och mest kreativa människorna i transport- och infrastrukturbranschen. Som anställd i Volvokoncernen arbetar du med saker som verkligen har betydelse. Vi ligger i den absoluta framkanten när det kommer till nya teknologier och tjänster, utvecklandet av hållbara transportlösningar och samhälleliga ansvarsfrågor.

Våra initiativ innefattar bland annat världens första CO2-neutrala fordonsfabrik, trafiksäkerhetslösningar, partnerskap med WWFs (World Wide Fund) Climate Savers Program, Volvo Environmental Price och ett stort antal sponsorskap för miljö och samhälle.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar AB Volvo med The Pace. Du är välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Alexandra Emilsson (0739-613063, alexandra.emilsson@wise.se), vid frågor om tjänsten, processen eller övrigt. Varmt välkommen med din ansökan senast 10 oktober 2018. Observera att vi arbetar löpande med processen och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

The Pace arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod och det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester i denna rekryteringsprocess.

The Pace är ett affärsområde inom Wise Professionals och vi finns med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Wise Professionals är en rekryteringsbyrå som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje.

Källa:

268 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten