In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Ny tjänst som HMS Ingenjör på Bharat Forge Kilsta

Bharat Forge Kilsta Örebro

Bharat Forge Kilsta tillsätter nu en ny roll som HMS Ingenjör. En nyckelroll för företagets utveckling mot bättre hälsa och arbetsmiljö samt uppfyllande av krav inom yttre miljöarbete.

Industriföretaget Bharat Forge i Karlskoga är det familjära företaget som är verksamma på den internationella marknaden. Med representation på nio olika siter runt om i världen samt stora kundsamarbeten med Volvo, Scania och MAN är den globala närvaron påtaglig.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Bharat Forge Kilsta.

Arbetsbeskrivning

Vill du göra skillnad varje dag på jobbet, då kan denna nyinrättade tjänst som HMS Ingenjör vara rätt för dig. Din drivkraft finns inom hälsofrämjande åtgärder och att vara sakkunnig inom inre och yttre miljö-och arbetsmiljöområde. Befattningen innebär att driva och utveckla verksamheten mot bättre hälsa och arbetsmiljö, samt uppfyllande av krav inom yttre miljöområdet. Detta kräver analytisk förmåga samt nytänkande vid anpassning av företagets verksamhet till gällande lagstiftning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Driva det förebyggande arbetsmiljöarbetet på företaget för att förebygga olyckor och ohälsa.
  • Arbeta för att främja hälsa och förebygga uppkomsten av arbetsrelaterade sjukdomar.
  • Vara delaktig i att upprätta, dokumentera och fastställa rutiner och instruktioner i företagets ledningssystem för Hälsa, Miljö och Säkerhet.
  • Bevaka lagar, förordningar, föreskrifter (AFS) och tillstånd, och därifrån tillse att nödvändiga åtgärder utförs samt att relevant information sprids till berörda kollegor i företaget.
  • Delta i och vara behjälplig vid säkerhetsronder och arbetet med psykosocial arbetsmiljö.
  • Planera och genomföra utbildning inom företaget.
  • Delta som sakkunnig i företagets skyddskommité.
  • Vara företagets resurs i projekt gällande HMS.
  • Driva interna utredningar gällande hälsa, yttre miljö och arbetsmiljö.
  • Vara behjälplig i HMS utredningar vid olycksfall, tillbud och riskobservationer.
Förutom allt ovan, genomföra internrevisioner och ständigt förbättra miljöarbetet.

Arbetet är både sakkunnigt och rådgivande. För att lyckas i rollen har du kontakt med chefer och ledare inom företaget och externt inom företagshälsovård, försäkringskassa och myndigheter.

Rollens ansvar styrs av långsiktiga verksamhetsmål. Arbetet styrs av företagsledningens direktiv och övergripande funktionella riktlinjer och mål. Som HMS Ingenjör rapporterar du till företagets HR chef.

Din Profil

För att klara kraven i befattningen på ett tillfredställande sätt krävs utbildning som arbetsmiljöingenjör eller motsvarande. Vi tror också att du har några års erfarenhet av arbete inom industri. Du har en utåtriktad personlighet, är driven och besitter hög kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund, AxÖ Consulting, på telefonnummer 0723 960582. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Bharat Forge Kilsta

Bharat Forge Kilsta AB med sina 300 anställda ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge Ltd, världens största smideskoncern. Man är verksamma på den globala marknaden och stor leverantör till fordonsindustrin av vevaxlar, framaxelbalkar och styrdetaljer för tunga lastfordon samt vevaxlar för personbilar.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.

Källa:

39 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten