In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Är du vår nya kommunikatör?

Botkyrka kommun Stockholm

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasieskola och särskola. Vi är drygt 3500 medarbetare i 49 förskolor, 22 grundskolor och 4 gymnasieskolor. Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang och vårt mål är att alla barn och elever ska få tillgång till en likvärdig utbildning med hög kvalitet som ger möjlighet att utveckla varje individs fulla potential. Till utbildningsförvaltningen, en miljö som präglas av framtidstro och kreativitet, söker vi nu en nytänkande kommunikatör som utifrån ett helhetsperspektiv kan bidra till att utveckla vår kommunikationsplattform.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du som en av två kommunikatörer, att arbeta med både operativa och strategiska kommunikationsfrågor. Du ansvarar för att utveckla förvaltningens övergripande interna och externa kommunikation och stödjer förvaltningsledningen i kommunikation kring ledning och styrning. Detta innebär att du ger råd och stöd till förvaltningens verksamheter och medarbetare i olika projekt och uppdrag, liksom samverkar med kommunens övriga kommunikatörer och specialister. Tillsammans arbetar ni med samhällskommunikation, kriskommunikation, varumärkesstrategi, marknadsföring och internkommunikation. I flera olika sammanhang är det viktigt att du är en skicklig beställare. Till dina arbetsuppgifter hör bl a:
  • Utveckla kanaler, strategier och arbetssätt utifrån förvaltningens behov
  • Utveckla och kvalitetssäkra kommunikationsprocesser
  • Ta fram kommunikationsplaner och stödja chefer i kommunikationsfrågor
  • Projektleda kommunikationsinsatser
  • Arbeta med förvaltningens budskap genom nyheter, webb och sociala medier
  • Media- och omvärldsbevakning
  • Hantera presskontakter
Kvalifikationer

För att möta rollens utmaningar har du en akademisk examen inom media- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Du har arbetat brett med både intern och extern kommunikation i en större organisation, gärna med frågor relaterade till utbildning. Det är meriterande att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Du är en skicklig och van skribent, har erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation och hanterar media på ett professionellt sätt.

Med ditt kunnande och din spetskompetens förverkligar du de möjligheter digitaliseringen och sociala medier erbjuder. Därigenom tar vi oss till nästa nivå i vårt sätt att kommunicera med omvärlden och nå medborgare, förvaltningens verksamheter, samverkanspartners och medarbetare.

Personliga egenskaper

Utifrån din person och din professionella identitet har du en god förmåga att nå fram till olika målgrupper. En god samarbets- och samverkansförmåga gör att du självständigt och proaktivt fångar upp behov och ger förslag på lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Du är en god pedagog som med en positiv och stark framtidstro kan identifiera dig med verksamhetens uppdrag; att stödja barn och unga elever i deras lärande och rusta dem inför framtiden.

Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen med din ansökan!

Ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13285) så snart som möjligt, dock senast den 1 oktober 2018. Vi intervjuar löpande. Frågor besvaras av Lisbeth Petersson, konsult på Mercuri Urval på lisbeth.petersson@mercuriurval.com eller 08-506 450 78. Botkyrka kommuns fackliga representanter nås via kontaktcenter på 08-503 610 00.

Källa:

305 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten