In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Gymnasiechef, Botkyrka

Botkyrka kommun Stockholm

Botkyrka är en av Sveriges mest dynamiska kommuner. Vi söker en gymnasiechef med stor kunskap och erfarenhet som vill fortsätta vår framgångsrika resa mot lysande resultat. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande jobb i en levande och mångkulturell miljö. Vår ambition är att skapa möjligheter för alla och att ta tillvara den kraft som finns i ungdomar med olika bakgrund.

Viktiga fokusområden är skolornas kvalitet och resultat, digitaliseringen som transformerande kraft och den planerade utökningen av antalet elevplatser.

Arbetsuppgifter

Du har övergripande ansvar för att kommunens fyra gymnasieskolor ger eleverna bästa möjliga förutsättningar för att klara sin examen och fortsatta studier eller förvärvsarbete. Du ansvarar för den strategiska planeringen i samråd och dialog med förvaltningsledning och skolledningar. Du arbetar processorienterat för våra medborgares livslånga lärande.

En viktig uppgift är att skapa förutsättningar för rektors ledning av den pedagogiska verksamheten. Du har personalansvar för fyra rektorer och tre kompetenta administrativa resurspersoner. I utvecklingsarbetet och det systematiska kvalitetsarbetet får du värdefullt stöd av våra förvaltningsövergripande specialist- och stödfunktioner.

Som gymnasiechef har du en viktig roll i utbildningsförvaltningens kreativa ledningsgrupp där vi har ett övergripande perspektiv med medborgarna i fokus.

Du har budget- och resultatansvar och driver ett ekonomiskt utvecklingsarbete inom dina budgetramar.

Kvalifikationer

Du har lärarutbildning eller annan likvärdig pedagogisk utbildning, gärna kompletterad med en fullgjord rektorsutbildning. Du ska ha en väl dokumenterad erfarenhet av att som chef leda andra chefer inom gymnasieskolan.

Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt och ekonomiskt utvecklingsarbete samt systematiskt kvalitetsarbete i en komplex organisation. Du är van att driva förändringsarbete och att verka i ett förvaltningsövergripande ledningsarbete. Det är också viktigt med goda skoljuridiska kunskaper och erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation.

Personliga egenskaper

Du leder andra genom att engagera och göra andra delaktiga, samtidigt som du är tydlig när det gäller riktning och mål. Samråd och dialog är en naturlig del av ditt ledarskap. Du är pedagogisk, målmedveten och modig. Du har även en god förmåga till analys och problemlösning.

Genom ditt coachande och inspirerande ledarskap och ett processinriktat arbetssätt driver du utvecklingen framåt och ser till att organisationen utvecklas i takt med omvärlden. Du har förmåga att sprida framtidstro och positiv förväntan i verksamheten.

Du håller elevernas fokus och ser till helheten. Du förstår vikten av kvalitet i arbetet och har en god ekonomisk medvetenhet.

Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen med din ansökan!

Ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 13108) så snart som möjligt, dock senast 13 juni 2018. Vi intervjuar löpande. Frågor besvaras av Lisbeth Petersson, konsult på Mercuri Urval på lisbeth.petersson@mercuriurval.com eller 08-506 450 78. Botkyrka kommuns fackliga representanter nås via kontaktcenter på 08-503 610 00.

Källa:

411 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten