In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Skolbibliotekarie till grundskolan

Finspångs Kommun Östergötlands län

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:
Som skolbibliotekarie kommer du i samverkan med skolans pedagoger lära elever hantera informationsflödet, att bli medie- och informationskunniga. Läsfrämjande arbete ingår också i uppdraget. Det är viktigt att du som skolans bibliotekarie känner dig bekväm att samarbeta med såväl skolans pedagoger som ledning utifrån din kompetens och ta egna initiativ för att målinriktat utveckla verksamheten. 

Du kommer ingå i ett arbetsteam av skolbibliotekarier och it-pedagoger.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och utveckla skolbibliotek i samband med vårt digitaliseringsarbete i grundskolan. Du är van att kommunicera och arbeta utåtriktat med barn och unga, har en god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och har ett inkluderande förhållningssätt. 

Du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om medie- och informationskompetens och god kunskap om barn- och ungdomslitteratur.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:
Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag. 

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100%
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2017-08-21. Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 4

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2017-04-07
Arbetsgivarens referensnummer: A666701

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Cserhalmi
bibliotekschef
Telefon: 0122-850 67

Facklig(a) företrädare
Sofia Engvall
Dik-förbundet (DIK)
Telefon: 0122-850 69

Källa:

696 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten