In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Kock/Kokerska sökes till Nicke Pings förskola i Oxie

Förskoleförvaltningen Skåne

Som kock/kokerska i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning. Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan. Vi värnar om ett lustfyllt lärande där barnens tankar och nyfikenhet får stå centrum, och ser det som en självklarhet att man som kock vill knyta både barn och medarbetare till köket och den verksamhet som bedrivs där. Detta innefattar även att man tillsammans med övriga kollegor och barn samarbetar för att erbjuda näringsriktiga måltider, ur ett pedagogiskt perspektiv. Förskolorna i Oxie värnar om ekologisk kost och har hög måluppfyllelse kring detta. Detta vill vi bevara och utveckla vidare på sikt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll. Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs. Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med måltidspedagogik samt ser vi gärna att du har vana av att kommunicera med vårdnadshavare och i samråd med dem värna om barnens hälsa. Välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.

Källa:

162 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten