In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Arkivarie till Försvarsmaktens arkiv i Kungsängen sökes

Försvarsmakten Stockholm

Dokumenthanteringsenheten, DokhE, har till uppgift att stödja Försvarsmaktens dokument- och ärendehantering. Vi registrerar, redovisar, tar hand om och tillgängliggör allmänna handlingar idag och imorgon. Detta omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format längst hela beredskapsstegen. Enheten består av sex avdelningar, födelade på 26 platser i hela landet. Dokumenthanteringsavdelning (DokhA) Mitt finns på 7 av dessa orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med olika uppgifter inom arkivtjänst, och kommer ibland stötta vår expedition. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
 • Ordna och förteckna arkiv
 • Hantera utlämning av allmän handling
 • Genomföra bevarande- och gallringsutredningar
 • Utbilda och informera om dokumenthantering
 • Stötta Expeditionen vid behov
Du kommer även att delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom DokhE samt i övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer:
 • Minst 3-års högskolestudier varav minst 60 hp i arkivvetenskap, eller motsvarande.
 • Mycket god datavana
 • Mycket god kommunikationsförmåga både verbalt och skriftligt
 • B-körkort
 • Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem
Meriterande är:
 • God kännedom om offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av ordnande och förtecknande
 • Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
 • Erfarenhet av hantering av elektroniska handlingar.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel, självgående och strukturerad i ditt arbete. Du är serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Du har förmågan att arbetat självständigt likväl som i grupp med andra människor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en anställning tills vidare med sex månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten förekommer.

Kontaktperson
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Annika Swedérus

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Lise-Lotte Larsson
OFR-S: Pia Almström
Samtliga nås via försvarsmaktens växel, 08-514 390 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

192 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten