In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Avdelningschef/ekonomichef till Marinbasens stab

Försvarsmakten Blekinge

Staben är marinbaschefens beredningsorgan och leds av stabschefen.
Staben är indelad i ordinarie funktioner från N 0 till N 8. Till staben hör även; controller, stf SC, chefssekreterare och informationschef.
Stabens huvudsakliga uppgift är att bereda beslut åt chefen och omsätta dessa i uppgifter och order. MarinB stab N 8 avdelning ansvarar för och leder MarinB ekonomistyrningsprocess.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som ekonomichef ansvarar du för och leder MarinB ekonomistyrningsprocess.
Du ansvarar även för och leder ekonomifunktionens/avdelningens verksamhet, utarbetandet av ekonomidelar i uppdragsförslag (UF) och verksamhetsorder (VO).
Du ansvarar för och leder ekonomiarbetet avseende planering, budgetering, uppföljning, analys, rapportering och redovisning.
Ansvarar för MarinB roller- och behörighetsregister avseende ledning & styrning processer och delar i försäljning- och uthyrningsprocesserna.
Sammanhålla och upprätta MarinB investeringsplan.
Delta i resurs- och verksamhetsdialog med högre chef.
Stödja C MarinB med underlag för beslut om omfördelning av resurser.
Du kommer att vara chef med personalansvar för personal placerad vid avdelningen, innefattande utveckling av kompetens, individer och verksamhet.
Skapa förutsättningar för förbandets övnings- och insatsverksamhet, samt säkerställer över tid att funktionen företräds/medverkar vid övnings- och insatsverksamhet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har akademisk examen som civilekonom eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Du är mycket kunnig inom ekonomistyrningsprocesser och verksamhetsledning.
God förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska och engelska.

Meriterande:
Erfarenhet av affärssystemet SAP (PRIO).
Erfarenhet av utrednings- och projektledning.
Tidigare erfarenhet från tjänstgöring i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper:
Marinbasen söker dig med god ledarskaps- och samarbetsförmåga.
Du har god förmåga att ta initiativ och finna lösningar till problem/utmaningar.
Fysisk förmåga motsvarande Försvarsmaktens kravprofil.
Förmåga att hantera varierande arbetsbelastning.
För att bli föremål för anställning måste man vara en utpräglad lagspelare, med social kompetens och en tydlig öppenhet.
Om erfarenhet från Försvarsmakten saknas kommer utbildning ske till minst internationellt erkänd kombattantstatus. Krigsplacering ska kunna ske vid förbandet.
Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrigt:
Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde enligt ök, dock senast 1 april 2019.
Tjänsten är civil.

Du är välkommen att kontakta:
Stabschef Peter Östbring, tfn 0455-851 12 eller ekonomichef Anders Aghede, tfn 0455-864 96.

Fackliga företrädare:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tfn 0455-852 70, 070-674 19 17,
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-47 16 18, 070-815 22 56,
Saco, Lisbeth Landin, tfn 0455-851 15, 073-182 80 47,
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tfn 0455-866 61, 070-872 67 58.

Din ansökan med ansökningsbrev, CV, löneanspråk samt minst tre referenser ska vara Marinbasen tillhanda senast 2018-11-11.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

211 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten