In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Central Rekryteringskoordinator

Försvarsmakten Stockholm

Vårt erbjudande

En spännande och händelserik befattning i en växande organisation med ett viktigt uppdrag i samhället. Möjlighet att möta många människor i hela organisationen och att vara med och påverka Försvarsmaktens personalförsörjning och rekryteringskommunikation. Vi söker nu en kollega till funktionen Central Rekryteringskoordinering, koordinering skolverksamhet.

Avdelningen

Militär Grundrekrytering består av ca 15 medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter med såväl civil som militär kompetens. Avdelningen spelar en viktig roll i Försvarsmaktens personalförsörjning på både kort och lång sikt. Arbetsplatsen är resultat- och utvecklingsorienterad med en positiv framåtanda där medarbetare ständigt utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med teamet Central Rekryteringskoordinering kommer du att stärka förbandens förmåga till en effektiv rekrytering till grundläggande militär utbildning eller mot en anställning och arbeta för att stärka Försvarsmaktens personalförsörjning. Du ansvarar för koordineringen med och mellan förband och mot högre chef, analyserar uppdrag och ärenden gällande rekrytering samt har en samordnande roll för rekryteringsfrågor. Särskilt fokus för denna befattning är koordinering av Försvarsmaktens skolinformatörer.

Du hanterar relationen och kommunikationen med förbanden och arbetar för att de får det stöd de behöver från avdelningen Militär Grundrekrytering. Du följer kontinuerligt upp, sammanställer och återkopplar utfall från de aktiviteter som sker lokalt/regionalt och centralt inom Försvarsmakten. Du arbetar även för att kunskaps- och informationsöverföring sker till och mellan förbanden.

Du bidrar till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg samt deltar i olika centrala verksamhetsprojekt utifrån den övergripande HR-strategin.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Kännedom och förståelse för Försvarsmaktens personalförsörjningssystem och organisation.
  • Erfarenhet av projektledning, planering och samordningsarbete.
  • God kunskap inom MS Office.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift.
Meriterande
  • Genomförd militär utbildning.
  • Erfarenhet av kundservice.
  • Erfarenhet av arbete inom rekrytering.
  • Erfarenhet av kommunikationsarbete inom Försvarsmakten.
  • Tidigare erfarenhet av informationsprojekt riktade till skolor.
Personliga egenskaper

Du som söker denna roll är van att arbeta självständigt och kan driva verksamheten framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du är en driven och stresstålig person som skapar god struktur. Du är bekväm i rollen som samordnare och har förmågan att arbeta med flera aktörer och uppgifter samtidigt. Du är lösningsorienterad och du trivs i en organisation som är under förändring. Du har goda projektledaregenskaper och är utvecklingsorienterad. Vidare är du relationsbyggande och lyhörd då du i ditt arbete kommer att arbeta med människor med olika erfarenheter och perspektiv.

Du är socialt kompetent och är bra på att hantera människor, både enskilt och i grupp. Du är intresserad av att jobba i en verksamhet under utveckling samt tillväxt.

Övrigt

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Malin Smith, Central Rekryteringskoordinator, tfn 072-165 10 09

Carl-Johan Herolf, avdelningschef, tfn 070-812 40 78.

Anställningsform: Heltid

Arbetsort: Stockholm.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Fackliga kontaktpersoner

SACO Camilla Robertsson (HKV) Madeleine Bagge (FM HRC)

SEKO Monika Danielsson

OFR/S Freddy Tullgren

OFR/O Therese Lund

Samtliga nås på 08-788 7500

Välkommen med din ansökan senast 3 april 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

72 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten