In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Fjärde Sjöstridsflottiljen söker dig som vill bli officer

Försvarsmakten Stockholm

Försvarsmakten söker dig som vill jobba som officer vid Fjärde sjöstridsflottiljen. Vi erbjuder ett stimulerande arbete som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att lära dig jobbet genom utbildning, träning och handledning.
4.sjöstridsflj utbildar fartygsbesättningar, upprätthåller beredskap samt genomför insatser för att försvara Sverige och landets intressen. Ordinarie basering är Berga Örlogshamn vid Hårsfjärden i Haninge kommun.

Vi söker dig som vill jobba som officer inom följande områden:
Sjöofficer med inriktning undervattenstrid eller ytstrid.

Krav
Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.
Uppfyller våra krav samt är lämplig för yrket.
Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande
Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.
Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.
Utbildning som är relevant för Försvarsmakten.
Genomförd grundutbildning vid flottan.
Nautisk utbildning.

Personliga egenskaper
Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet kräver såväl mycket god stresstålighet som samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär. Vi ser gärna att du är sjötålig då arbetet ombord genomförs under varierande väderförhållanden.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-17. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär utbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som officer.

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat intervjuer och tester som genomförs under vecka 31 till 34 i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så kommer du bjudas in att träffa representanter för 4.sjöstridsflj där ni tillsammans kan komma överens om jobbet passar för dig.

Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön.
Anställningsformen är tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta rekryterande chefer:
Divisionsförvaltare 41.korvettdivision, Peter Hagelin, 010-823 8343,
Divisionsadjutant 42.minröjningsdivision, Bengt Forssman, 010-823 8319,
HR-chef 4.sjöstridsflj, Mikael Lidberg, 010-823 8305.

Fackliga representanter:
Officersförbundet (OFR/O): Mikael Pihl 010-823 8390
Försvarsförbundet (OFR/S): Björn Engren, 010-823 8392
SACO-S: Jörgen Segrell, 010-823 8381

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan - långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

369 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten