In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Flygtekniker JAS 39

Försvarsmakten Skaraborg

Är du intresserad av tekniskt arbete?

Vill du vara med och öka försvarsmaktens operativa förmåga? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans gör vi tekniskt underhåll på JAS39 samt all dess kringutrustning.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som flygtekniker kommer bestå av förebyggande och avhjälpande underhåll på JAS 39 Gripen och dess olika lastalternativ. Du kommer även ingå i klargöringstjänst och beredskapshållning både på hemmaförbandet och på andra orter i och utanför Sverige.

Du kommer att få utbildning på våra system och certifieras på JAS 39 Gripen.

Du kommer bli en del av vårt krigsförband. Beroende på vilka förkunskaper du har kommer du att få kompletterande militär utbildning.

I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard.

Med anställning i Försvarsmakten följer skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Kvalifikationer/Krav
 • Körkort lägst klass B
 • Fysiska krav finns för att kunna medverka vid insats och för att kunna krigsplaceras
 • Basic Training B1.1 alt B2.1
 • Utbildning flygteknisk skola / Yrkeshögskola med examen senast under 2020
Meriterande kvalifikationer
 • RML-certifikat
 • Typkurs fpl 39
 • Värnplikt
Personliga egenskaper

Som flygtekniker är det viktigt att man är kvalitetsmedveten, tekniskt intresserad och strukturerad då tjänsten ställer höga krav på säkerhet och problemlösning. Då vi ofta löser uppgifter tillsammans med andra ställer tjänsten också höga krav på flexibilitet och förmågan att samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. All anställd personal skall stå bakom vår värdegrund

Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt Brev
 • CV med referenser
 • Aktuell CoR
 • Gymnasiebetyg samt ev betyg ifrån högskola/universitet
 • Intyg/betyg ifrån annan meriterande utbildning
Övrigt
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
 • Typ av befattning: Civil
 • Omfattning: 100%
 • Arbetsort: F7 Såtenäs
 • Tillträde enligt överenskommelse
Förfrågningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kan ställas till Plutonchef Jens Fast 0510-477572

Fackliga representanter:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

* Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. 1. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt 11. och 12.Flygunderhållskompaniet. Varje flygunderhållskompani indelas i en kompaniledning samt tre plutoner, varav flygunderhållet fokuseras till 111, 112, 121 och 122 plutonerna.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

72 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten