In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Förbandsekonom

Försvarsmakten Stockholm

Söker du en arbetsgivare som erbjuder dig såväl ett stimulerande arbete som personlig utveckling? Är du beredd att ta ansvar? Då ska du söka den här befattningen! Vi erbjuder även träning på arbetstid och tillgång till gym.

Ekonomiavdelningen vid FM HR Centrum består idag av tre förbandsekonomer och en ekonomichef. Vi är en del av FM HR Centrum Stab, vars uppgift är att stödja förbandschefens arbete med att styra och leda förbandet. Som förbandsekonom arbetar du med budget och prognos samt handlägger redovisningsrelaterade arbetsuppgifter. Det löpande arbetet sker till stor del i affärssystemet SAP och Business Objects. Du arbetar även med administrativa uppgifter, vilka ingår i stabens ansvarsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arbeta med förbandets budget och prognos.
 • Handlägga och följa upp fakturor.
 • Hantera investeringar.
 • Framställa bokföringsorder.
 • Ansvara för delar av förbandets fakturering.
 • Vara ett stöd till chefer i ekonomiska frågor.
 • Planera och genomföra internutbildningar vid behov.
 • Medverka i olika projekt inom förbandet.
Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom ekonomi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant och likvärdig.
 • Erfarenhet av liknade arbetsuppgifter, inklusive löpande redovisning och bokslutsarbete.
 • Goda kunskaper i Excel.
Meriterande
 • Goda kunskaper i SAP.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från större organisation.
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten.
Personliga egenskaper
För att passa in - och trivas i den här befattningen - ser vi att du är en kommunikativ och omdömesgill person som ser vad som behöver göras, agerar utan uppmaning och har lätt för att samarbeta. Du är flexibel och van vid att hitta fungerande lösningar. Ditt arbetssätt är strukturerat och du har förmågan att bevara lugnet, även i perioder när arbetet sker i högt tempo. Eftersom det i den här befattningen ingår att stötta och utbilda chefer, så behöver du ha god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid, vilken inleds med sex månaders provanställning. Arbetsorten är Stockholm. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde omgående alternativt enligt överenskommelse.

Frågor om befattningen och rekryteringsarbetet
Anna Drakensjö Nordenadler, Ekonomichef vid FM HR Centrum. Kontakt via FM Växel 0505-45 10 00.

Fackliga representanter
Camilla Robertsson, SACO, Lise-Lotte Larsson, SEKO, Pia Almström, OFR/S, Therese Lund. Kontakt via FM Växel 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-06. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för den här befattningen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

244 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten