In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Försvarsmakten söker erfarna Jurister

Försvarsmakten Stockholm

Den juridiska verksamheten inom Försvarsmakten är mycket varierande och omfattar flertalet rättsområden, bl.a. arbetsrätt, avtalsrätt, fastighetsrätt, skadeståndsrätt, förvaltningsrätt, mark- och miljörätt, offentlig upphandling, offentlighet och sekretess, dataskyddslagstiftning, IT-rätt, underrättelse- och säkerhetsskyddslagstiftning, luftfartslagstiftning, militäroperativ juridik och folkrätt.
Juridiska avdelningen är en del av Ledningsstaben vid Högkvarteret. Avdelningen är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten och består av fyra sektioner med ansvar för olika rättsområden. Vid avdelningen finns 35 befattningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som jurist vid Högkvarteret arbetar du med alla förekommande juridiska frågor inom avdelningens verksamhetsområden, inklusive löpande myndighetsjuridik såsom tex. föreskriftsarbete och remissyttranden av olika slag. Juristerna företräder och stödjer myndigheten i rättsliga ärenden. I arbetet ingår bl.a. löpande juridisk rådgivning, att hålla i utbildningar inom Försvarsmakten, att delta i samverkansgrupper och projekt, avtals- och tvisteförhandlingar och domstolsprocesser.

Behov av jurister med erfarenhet av olika rättsområden
Försvarsmakten söker nu flera erfarna jurister för en tillsvidareanställning.
Tillsvidareanställningen är i huvudsak inriktad mot operativ juridik såsom bl.a. nationell och internationell insatsverksamhet, skyddslagen, militärpolisfrågor samt juridiskt stöd avseende myndighetsstyrning och intern regelstyrning.

Kvalifikationer
 • Juris kandidatexamen (180 poäng/270 högskolepoäng)
 • Erfarenhet från flera års kvalificerat juridiskt arbete vid t.ex. domstol, Regeringskansliet, statlig myndighet, advokatbyrå eller bolag
 • Bred erfarenhet inom något eller några av avdelningens verksamhetsområden
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete inom något eller några av rättsområdena mark- och miljörätt, plan- och bygglagstiftning, allmän fastighetsrätt, skadeståndsrätt, offentlighet och sekretess, dataskyddslagstiftning, IT-rätt, förvaltningsrätt, säkerhetsskyddslagstiftning, kommersiell avtalsrätt, offentlig upphandling, militäroperativ juridik eller folkrätt
 • Erfarenhet av att processa i domstol, erfarenhet av föreskriftsarbete och myndighetsstyrning
 • Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn
Personliga egenskaper
Du har hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll som jurist. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du är driven och ansvarstagande och har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Tjänsten innebär många kontaktytor både inom och utom myndigheten. Du bör därför ha god samarbetsförmåga och vara pragmatisk och lösningsorienterad och van att arbeta proaktivt. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi kommer att genomföra arbetspsykologiska tester.

Övrigt
 • Tillsvidareanställningen inleds med en provanställning på 6 månader.
 • Tillträde snarast enligt överenskommelse.
 • Urval och intervjuer kommer att ske med anpassning av mellankommande semesterperiod.
 • Anställningarna är placerade vid Försvarsmaktens Högkvarter.
 • För anställning krävs svenskt medborgarskap.
 • Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.
 • Med tillsvidareanställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar och tjänstgöra i Försvarsmaktens insatsorganisation, inklusive deltagande i internationella militära insatser.
Förfrågningar angående tjänsterna kan göras till ställföreträdande chefen juridiska avdelningen Kerstin Bynander, chef för den civilrättsliga sektionen Katarina Hellner, chef för den operativjuridiska sektionen Charlotta Viktorin eller chef för den underrättelse- och säkerhetsskyddsjuridiska sektionen Johanna Alterman. Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
Samtliga kontaktpersoner nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 21 juni 2020. Ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten. Relevanta betyg och intyg kan gärna bifogas ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

44 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten