In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Försvarsmaktens kommunikationsavdelning söker kommunikatör med inriktning mot planering

Försvarsmakten Stockholm

Från kommunikationsavdelningen leds Försvarsvarsmaktens kommunikation inkluderande rekryteringskommunikation, medie- och kriskommunikation och innehållet i Försvarsmaktens centrala kanaler som exempelvis myndighetens webbplats Forsvarsmakten.se, personaltidningen Försvarets forum och myndighetens twitterflöde. Kommunikationsavdelningen planerar också den övergripande kommunikationen vid insatser och övningar.

Parallellt med traditionellt kommunikationsarbete bedriver avdelningen stabsarbete inom ramen för myndighetens förvaltning, ledning och styrning. Vi upprätthåller även beredskap dygnet runt med vakthavande kommunikatör. Detta innebär att vi arbetar med frågor av mycket varierande slag och inom ett mycket brett område. Tillsammans består vi av både civila och militära medarbetare fördelade på fyra sektioner; Media- och kommunikation, Strategi, Varumärke samt Planering.

Vi söker nu en kommunikatör med inriktning mot planerad kommunikation som vill bli en viktig del av vårt team på Försvarsmaktens kommunikationsavdelning. Du kommer att vara en del av Planeringssektionen, som idag ansvarar för att planera kommunikation på strategisk och operativ nivå i Försvarsmakten.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning det gäller.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer du att vara en del av planering och koordinering av budskap till relevanta målgrupper i optimala kanaler och på så sätt bidra till Försvarsmaktens kommunikationsmål och kommunikationsstrategier.

Arbetet innebär att själv och tillsammans med andra planera, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter.

Arbetet kan även innebära att ge stöd inom kommunikationsområdet till chefer och medarbetare i Försvarsmakten.

Som kommunikatör på Försvarsmaktens kommunikationsavdelning ingår att vara vakthavande kommunikatör.

Kvalifikationer
 • Relevant utbildning inom området kommunikation, media och statsvetenskap
 • Dokumenterat mycket god språklig förmåga
 • Erfarenhet av att vara kommunikationschef på förband
 • Erfarenhet av planerad kommunikation
 • God analytisk förmåga och förmåga att sätta sig in i och ansvara för ett eller flera fördjupningsområden eller projekt inom kommunikationstjänsten
 • God förmåga att lösa uppgifter under stress
Meriterande
 • Militär utbildning, i form av OR, OF eller RO.
 • Erfarenhet från informatörsarbete och/eller kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet
 • Samhällsintresse och kunskap om hur samhället styrs och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation
 • Erfarenhet från militära övningar och stabsarbete
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
Personliga egenskaper

Som person är du mål- och resultatinriktad. Du driver självständigt ditt arbete framåt. Som kommunikatör är du engagerad, initiativrik och trygg i din roll.

För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och skiftande förutsättningar.

Övrigt

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tjänsten är en oberoende befattning och är öppen för såväl civila som militära kandidater.

Tillträde enligt överenskommelse.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till chefen Planeringssektionen Jacob Michaëlsson, tfn 08-788 75 00 (vx).

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret
SACO HKV, Camilla Robertsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00 (vx)

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

267 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten