In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Handläggare Arbetsmiljö

Försvarsmakten Stockholm

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

Inom ramen för detta arbete kommer en ny marinstab organiseras från och med 2019-01-01. Marinstaben ska etableras på Muskö i Haninge kommun, vilket innebär att arbetsorten blir Muskö. Marinstaben blir en egen organisationsenhet och det är mot bakgrund av detta som vi söker en arbetsmiljö handläggare till marinstaben.

Du kommer arbeta med arbetsmiljöfrågor inom marinsstaben men också vara djup involverad och delaktig i olika arbetsmiljöfrågor inom hela marinen.

Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling? Då kan detta vara ett arbeta för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som arbetsmiljöhandläggare kommer du att vara funktionsansvarig gällande arbetsmiljöarbetet. Din roll är att samordna och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du har en viktig roll som stöd till chefer i både det systematiska arbetsmiljöarbetet och enskilda arbetsmiljöfrågor. Du kommer även att samverka med skyddsombud och företrädare för både verksamsäkerhetsfrågor och Företagshälsovården. I rollen som handläggare följer och deltar du aktivt i utvecklingen av det systematiska arbetsmiljöarbetet och sammanställer statistik samt svarar för utbildning och information. Du har en viktig roll i arbetet med förbandets arbetsmiljökommitté.

Arbetet är utåtriktat med många kontakter mot både chefer, skyddsombud och kollegor i Försvarsmakten. Du förväntas kunna arbeta med generella HR-frågor utöver arbetsmiljöområdet.

Vidare kommer du att

Stödja chefer, på alla nivåer, i det systematiska arbetsmiljöarbetet samt i generella HR-frågor.
Samordna, utveckla och följa upp organisationens systematiska arbetsmiljöarbete.
Delta i utredningar av arbetsmiljörisker, tillbud och olyckor, föreslå åtgärder samt följa upp handlingsplaner.
Planera och genomföra arbetsmiljöutbildning för anställd personal.
Vara sammanhållande för likabehandlings- och diskrimineringsfrågor.

Kvalifikationer
  • Relevant utbildning inom arbetsmiljö/HR.
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbetsmiljöarbete.
  • God kunskap om aktuell lagstiftning och riktlinjer avseende arbetsmiljö.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Du innehar B-körkort.
Meriterande
  • Erfarenhet från arbetsmiljöarbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
  • Erfarenhet av SAP/PRIO.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet av HR-arbete.
Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som arbetsmiljöhandläggare är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten och dess syfte och mål. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du är van vid ett självständigt arbetssätt, men också att leda arbetsgrupper. Du trivs med att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som arbetsmiljöhandläggare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Befattningen är placerad i marinstaben på Muskö. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för stabsavdelningen Jens Ribestrand, tfn070-549 99 88, e-post jens.ribestrand@mil.se.

Fackliga representanter

SACO-S Camilla Robertsson via växel 08-788 75 00.

OFR/S Pia Almström via växel 08-788 75 00.

OFR/O Arne Nilsson via växel 08-788 75 00.

SEKO Hans Monthan via växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-30. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format).

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

203 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten