In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Hanterare sökes till 32. Underrättelsebataljon, K3

Försvarsmakten Skaraborg

Om tjänsten
HUMINT-inriktning (Human Intelligence) inom underrättelsetjänst handlar i huvudsak om att skapa och vidmakthålla goda relationer med andra människor för att få access till särskilt efterfrågad information som kan bearbetas till underrättelser.

En vanligt förekommande arbetsuppgift är att samverka med människor i något av Försvarsmaktens insatsområden, vilket innefattar såväl låg- som högriskmiljöer. Du kommer att hantera kontakter för att inhämta särskilt efterfrågad information, för att därefter bearbeta och slutligen delge den mottagna informationen till chefer på olika nivåer. Tjänsten innebär både enskilt arbete och arbete i grupp.

Arbetet som hanterare kan vara komplext och krävande på olika sätt. Psykisk och fysisk uthållighet är därför viktigt, men gott omdöme, god social förmåga, personlig mognad och stresstålighet är också av stor betydelse. Vidare värdesätts analytisk förmåga, flexibilitet och att du är prestigelös. Stämmer ovanstående in på dig ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Typ av anställning
Du som söker kan vara officer, soldat eller civil. Anställd officer fortsätter sin nuvarande anställning inom Försvarsmakten med ny arbetsort Karlsborg. Soldat eller civil erbjuds inledningsvis en tidsbegränsad anställning på fyra år men med möjlighet till förlängning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

Krav för anställning
Svenskt medborgarskap
Godkänd säkerhetsprövning
Värnplikt eller GMU med godkända betyg
Gymnasieexamen
Körkort behörighet B
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer
Tidigare utbildning och tjänstgöring inom militär aktiv HUMINT (eller motsvarande inom annan myndighet)
Erfarenhet av underrättelse-/säkerhetsarbete
Erfarenhet av samverkansarbete
Utlandstjänstgöring
God datorvana
Relevanta akademiska meriter (ex. beteendevetenskap, IT)
Språk (utöver svenska och engelska)

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uttagningsprocess
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till tester och intervjuer under våren 2019. För att kunna anställas behöver du ha genomfört dessa tester med godkänt resultat.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas

Arbetsort Karlsborg

Tillträde i augusti 2019

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2019-02-28

Din ansökan ska innehålla
  • Personligt brev
  • CV inklusive referenter
  • Foto (För att underlätta hanteringen av sökande, önskar förbandet att ansiktsbild bifogas ansökan)
Vid frågor eller för mer information k3-s2x-32undbat@mil.se

Fackliga representanter

ATO K3 (ATO-k3@mil.se)

Växelnr: 0505-451000

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

161 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten