In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

HR Generalist

Försvarsmakten Stockholm

Är du utbildad inom HR och sugen på att komma till en professionell HR-organsation och bidra med din kompetens och erfarenheter? Då finns nu en unik möjlighet att söka sig till Försvarsmaktens HR Centrum som söker en HR Generalist med inriktning att inom organisationen/förbandet arbeta med i administrativa uppgifter, i en verksamhet som är under stor förändring. Du ingår i HR- och Arbetsmiljöavdelningen som är organiserad i förbandets stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
HR-funktionen är arbetsgivarföreträdare och stödjer Försvarsmaktens HR Centrums (FM HRC) ledning med strategisk och operativ personaltjänst. Som HR-generalist ingår du i stabens HR- och arbetsmiljösavdelning där du genom ett konsultativt förhållningssätt ger stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer. Arbetsområdet är brett vilket innebär att du kommer att arbeta över hela HR-området, mestadels operativt med att ta fram olika underlag inom HR-området, t ex olika rutiner vid avdelningen och div underlag inför samverkan och lönebildning. Du kommer också vara behörig beställare av organisationsförändringar. I arbetet kan även ingå att hålla i HR-relaterade utbildningar samt att stötta i HR-relaterade projekt i staben.

Kvalifikationer
  • Vi söker dig med en akademisk examen inom personalområdet, eller annan utbildning med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • En förutsättning för att lyckas som HR-generalist är att ha något/några års erfarenhet av HR-arbete eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Du har erfarenhet av att arbeta med arbetsrätt och chefsstöd
  • Goda kunskaper i Officepaketet, främst excel och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt är också en förutsättning för att verka i rollen som HR-generalist.
Meriterande
Erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet, gärna Försvarsmakten, är meriterande precis som att ha arbetat i HR-system som SAP. Det är meriterande att ha arbetat med avtalstolkning. Då FM HRC bedriver verksamhet vid flera orter är körkort meriterande.

Personliga egenskaper
Du har ett coachande förhållningssätt och besitter hög integritet och personlig mognad. Du har förmåga att planera ditt arbete, prioritera och hantera flera saker löpande. Du känner arbetstillfredställelse av att självständigt, noggrant och löpande hantera dina arbetsuppgifter på ett lösningsfokuserat sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en god ambassadör för Försvarsmaktens HR-koncept och står upp för och driver arbetet i utpekad riktning: Enkelt, Enhetligt och Effektivt. Vid HR och Arbetsmiljöavdelningen berörs du i första hand av följande mål:
  • Ordning och Reda - Stärka chefen som arbetsgivarföreträdare
  • Verkar för att chefernas administrativa uppgifter inom HR-området minskar
  • Verka för att Försvarsmaktens värdegrund efterlevs
Alla medarbetare inom FM HRC har ett ansvar att stå bakom vår värdegrund och att ständigt vidareutveckla en effektiv verksamhet som arbetar förebyggande och stödjer Försvarsmaktens kärnverksamhet.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm (Gärdet)
Tillträde snarast eller enligt ök.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Upplysningar om befattningen lämnas av:
HR-chef Marie Andersson
HR-generalist Sofia Tell

Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Lise-Lotte Larsson
OFR/S: Pia Almström
OFR/O: Arne Nilsson

Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-11. Din ansökan ska bestå av CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökan kan endast göras via Försvarsmaktens hemsida www.forsvarsmakten.se

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

99 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten