In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Ing 2 anställer Närskyddssoldater med insats- och bevakningsuppgifter

Försvarsmakten Jönköping

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som anställd Närskyddssoldat kommer du huvudsakligen att tjänstgöra i garnisonsvakten med vakthavande befäl som arbetsledare. Ni kommer att vara ett sammansvetsat arbetslag som bland annat svarar för garnisonens ordning- och säkerhetstjänst, patrullerar viktiga objekt, larmutryckningar, kontroll av tillträdet till garnisonen. Samt andra arbetsuppgifter, såsom flagghisning, låsrundor, tillsyn av hundar vid hundavdelningen m.m. Arbetet ställer höga krav på ordning och reda, hög integritet, vaksamhet och att kunna arbeta på oregelbundna arbetstider. Oregelbunden arbetstid med 1-2 dygn i tjänst och därefter mil. utbildning och ledighet.

Vem är du? Tjänsten som insats-och bevakningssoldat kan vara både fysiskt och psykiskt krävande. Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Anställningen: Sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år, (möjlighet att förlänga med 4 år). Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt obligatorisk utlandstjänstgöring.

Lön: Individuell lönesättning. Lägsta lön 19000kr/mån, samt ersättning för dygnstjänstgöring enligt avtal.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Eksjö

Generella krav för anställning:
 • Svenskt medborgarskap
 • Genomförd militär grundutbildning (värnplikt/GMU) med godkända vitsord
 • Godkänd som Mil. skyddsvakt
 • Godkänd i Svenska A/1, Matematik A/1, Engelska A/5 från gymnasiet
 • B körkort
 • Godkänd hälsoundersökning och fysiska baskrav motsv int. tjänst.
Meriterande kvalifikationer:
 • Genomfört värnplikten eller tjänstgjort som insats/bevakningssoldat
 • Militärt förarbevis och /eller C-körkort
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig? Vi erbjuder en anställning som är ansvarsfull och omväxlande i ett team med god kamratskap. Med ett rullande schema avseende tjänst och en relativt sammanhängande ledighet går tjänsten att kombinera med till exempel civila studier. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.

Dokument att bifoga ansökan:
 • Personligt brev och CV
 • Gymnasiebetyg, samt ev högskole/universitetsbetyg
 • Militärt vitsord med referenser
 • Körkort och förarbevis
Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.

Sista ansökningsdag: 18-06-10, sökande kan komma att kallas efterhand

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Säkerhetshandläggare Michael Liljemark 0381-18182, michael.liljemark@mil.se

Fackliga representanter:

Jonas Larsson, OF Eksjö jonas.a.larsson@mil.se

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet carola.blomdahl@mil.se

Irené Ström, SEKO sekoforsvar-eksjo@mil.se

Sofie Bergkvist, SACO sofie.bergkvist@mil.se

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

376 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten