In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

IT-förvaltingsledare

Försvarsmakten Utomlands

Befattningen erbjuder
Du som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet är mycket välkommen att söka till oss. Visste du att vi dessutom tränar på arbetstid och ser värdet i balans mellan arbete och fritid?

Om enheten
Teknik- och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Högkvarteret. TVK
Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens lednings- och informationssystem, samt utgör FM beställare av systemförvaltning, drift och underhåll inom området. På TVK Ledsyst arbetar idag ca 130 personer som är placerade på Garnisonsområdet i
Enköping. Som en del i tillväxten för ett starkare försvar utvecklas Enköpings Garnison och kommer framöver att bli centrum för IT och ledningssystemområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med förvaltningsstyrning inom Försvarsmakten. Som IT-förvaltningsledare kommer du att ha stor kunskap om verksamhetsbehovet bakom IT-tjänsterna. Du har också en bred kunskap om IT-arkitekturer och har regelbunden uppföljning av våra leverantörer av IT-tjänster. Den ökade komplexiteten genom exempelvis integrationer ställer stora krav på säkerhetsfunktioner och tillhörande säkerhetsbedömningar. Tillsammans med dina kollegor tar du fram förvaltningsplaner och budgeterar på både lång och kort sikt. Du stödjer vid framtagning av SLA/OLA samt beställningsunderlag till utförare.

Stor del av ditt ansvarsområde innebär att följa upp det ekonomiska utfallet samt bevaka att beställda förvaltningsaktiviteter genomförs enligt överenskommelse. Du deltar i återrapporteringen till våra uppdragsgivare. Drift och förvaltning av systemen beställs och utförs av annan enhet inom Försvarsmakten. Det innebär att våra IT-förvaltningsledare till stor del arbetar som koordinatorer mellan uppdragsgivare och utförare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att förvalta system inom logistik, HR eller arkivsystem.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning med inriktning mot logistik, ekonomi, systemvetenskap eller motsvarande - alternativ erfarenhet där motsvarande kunskaper inhämtats på annat sätt.
  • Erfarenhet från applikationsförvaltning, gärna med inriktning mot logistik, HR eller arkivsystem
  • Minst ett par års erfarenhet av applikationsförvaltning och integrerade affärssystem (gärna SAP).
  • Erfarenhet från logistik-, IT- eller controller-funktion i en större organisation samt erfarenhet av PM3 och/eller ITIL inklusive processmodellering, kravställning och systemutvecklingsmetoder.
  • B-körkort.
Meriterande
  • Erfarenhet som förvaltningsledare
  • Erfarenhet av budgetering och ekonomisk uppföljning
  • Erfarenhet av projektarbete
  • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet
Personliga egenskaper
Vi ser att du är intresserad av ekonomi samt inser vikten av god planering och uppföljning. Som person är du drivande och flexibel. Våra
IT-förvaltningsledare har stora kontaktnät och du måste därför gilla att tidvis hålla ett högt tempo samt ha förståelse för komplexa strukturer. Du trivs med ansvar och är van att arbeta både självständigt och i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Placering: Tekniskt Vidmakthållande Kontor Ledningssystem (TVK Ledsyst)
Placeringsort Enköping.
Arbetet medför en viss del resor i tjänsten.
Personlighets- och färdighetstester kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Sektionschef Joakim Mårdberg på telefon 0171-15 70 00.

Fackliga företrädare
ORF/O - Magnus Johansson
SACO-S - Carl-Johan Pettersson
SEKO - Eric Todic, OFR/S - Inge Bäcklin
Samtliga nås via växel: 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

83 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten