In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Kryptolog till avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Försvarsmakten Stockholm

Har du ett starkt intresse för och erfarenhet av att arbeta med kryptologi? Vill du vara med och skydda det svenska rikets säkerhet? Då ska du arbeta hos oss vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Vi ansvarar bland annat för att kravställa, granska och godkänna kryptosystem och IT-säkerhetprodukter med mycket höga krav på kvalitet och säkerhet. Alla kryptosystem som är avsedda att skydda det svenska rikets säkerhet måste först godkännas av oss.

Arbetsuppgifterna

Du kommer bland annat tillsammans med andra experter kravställa, granska och värdera styrkan i kryptologiska algoritmer, protokoll och system, samt granska och testa implementationer av dessa. Härutöver kommer du att arbeta med utveckling och förbättring av våra säkerhetskrav. Som expert i kryptologi har du stor möjlighet att vara med och påverka våra policies och standarder inom kryptologiområdet. Hos oss får du vara med i hela kedjan från kravställning och utveckling till förvaltning och avveckling av våra system.

Vi lägger mycket stor vikt vid kompetensutveckling och vid att bedriva en kontinuerlig och systematisk omvärldsbevakning. Vi samarbetar aktivt med andra myndigheter samt med universitet och högskolor i Sverige och utomlands. Vi inriktar och bedriver forskning inom kryptologi- och IT-säkerhetsområdena.

Personliga egenskaper

Du brinner för kryptologi och har tidigare erfarenhet av att arbeta med kryptologi, alternativt rätt bakgrund för att snabbt kunna ta till dig området. Du är intresserad såväl av teoretisk kryptologi som av det praktiska hantverket.

Som person är du strukturerad och har en väl utvecklad problemlösningsförmåga. Du är observant och har förmågan att se problem utifrån många olika infallsvinklar. Du är van vid att föra strukturerade resonemang och vid att leda påståenden i bevis. När du angriper problem är du hängiven och ger inte upp vid motgångar.

En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta, ansvarsfull, prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Du förstår vikten av kvalitet.

Kvalifikationer

I grunden har du en civilingenjörs- eller masterexamen inom datalogi, matematik eller teknisk fysik, eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom matematik och programmering.

Du är van vid att läsa vetenskaplig litteratur och teknisk dokumentation, samt vid att skriva rapporter och göra muntliga framställningar, på svenska och engelska.

Meriterande

Utöver grundutbildningen är en forskarutbildning inom ett för tjänsten relevant ämne starkt meriterande.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av mjukvaru- eller hårdvaruutveckling, och med granskning och testning av säkerhetskritiska system.

Vårt erbjudande

Vi utbildar dig till en av Sveriges bästa kryptologer. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån din rådande familjesituation.

Övrigt

Frågor om tjänsten ställs till Martin Ekerå, martin.ekera@mil.se. Fackliga representanter Anders Markow (SACO/Försvar), Roger Ericsson(OFR/O) som nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa (OFR/S)nås på 08-402 40 11. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sökord: kryptologi, kryptolog, krypto, datalogi, matematik, IT-säkerhet, säkerhet

Sökord (engelska): cryptology, cryptography, cryptographer, crypto, computer science, mathematics, IT-security, security, assurance, quality, testing, evaluation

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

178 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten