In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Livgardet söker internationell handläggare (vikariat) till Swedints Förmåge- och...

Försvarsmakten Stockholm

Swedint (Swedish Armed Forces International Centre) lyder under Chefen Livgardet och är en försvarsmaktsresurs vars huvuduppgift är att genomföra individuell träning och utbildning för militär, polis och civila inför deltagande i fredsbevarande uppdrag under ledning av Förenta Nationerna (FN), Europeiska Unionen (EU), North Atlantic Treaty Organization (NATO), Afrikanska Unionen (AU) eller andra organisationer.

Förmåge- och utvecklingsavdelningen vid Swedint analyserar och inriktar utbildningsverksamheten vid Swedint. Vi följer trender, samt identifierar utvecklandet av nya koncept och doktriner inom FN, Nato, EU, AU och OSSE med syftet att analysera möjlig implementering i Swedints kursverksamhet, eller behov av utvecklandet av nya kurser. Vidare utvecklar och vidmakthåller vi samarbetet med andra svenska myndigheter samt med civila och militära internationella partners inom ramen för utbildning och träning inför fredsoperationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Stödja avdelningschef med analys och förslag för utveckling av SWEDINTs kursverksamhet.
 • Stödja avdelningschef med analys av utvecklingen inom FN, EU, NATO, Nordefco, AU och Organisationen för Säkerhet och Samarbete i Europa (OSSE). Analysera trender och identifiera utvecklingen av nya koncept och doktriner inom dessa organisationer, vilka kan behöva implementeras i Swedints kursverksamhet, eller kan leda till utveckling av nya kurser
 • Stödja avdelningschef med utredningar, utveckling och underlag
 • Analysera Swedints utbildningsbehov
 • Stödja övriga avdelningar med analyskapacitet
 • Vidmakthålla ett nätverk med relevanta internationella aktörer och partners
 • Beredd att stödja övriga avdelningar vid Swedint vid genomförandet av kurser, till exempel i rollen som föreläsare eller aktivt deltagande i rollspel
Önskvärda kvalifikationer:
 • Akademisk examen i Freds- och konfliktforskning, Statskunskap eller annan examen relevant för tjänsten.
 • God analystisk, verbal och stilistisk förmåga
 • Erfarenhet från arbete med eller inom internationella organisationer
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Meriterande kvalifikationer:
 • Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att jobba med internationell stabsutbildning
 • Kännedom/insikt i Swedints verksamhetsområde och kursutbud
 • Kunskaper i andra språk, främst franska
 • Erfarenheter av analytiskt arbete
 • Genomfört värnplikt eller kombattantutbildning
Personliga egenskaper:

Du har förmåga att jobba i grupp såväl som självständigt. Du har god samarbetsförmåga, även vid arbete under press. En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du är strukturerad, drivande, ordningsam, flexibel och lyhörd. Du måste kunna hantera komplexa arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsperiod
Tillträde snarast. Vikariat som sträcker sig till 31/1-2020. Tjänsteställe Kungsängen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av avdelningschef Susanne Norén, +46 76 636 65 79, susanne.noren@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O: Stefan Morin, SEKO: Thomas Klasson, SACO: Stefan Johansson, OFR/S: Madeleine Daleo. Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Intresseansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-11. Till ansökan skall CV och personligt brev bifogas.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

211 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten