In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Luftstridsskolan Uppsala söker HR Generalist (civil) till Flottiljstabens HR avdelning, vikariat

Försvarsmakten Uppsala

Luftstridsskolan Uppsala söker HR Generalist (civil) till Flottiljstabens HR avdelning, vikariat

Sökande enhet
LSS flottiljstab levererar styrning, stöd och beredning med högsta kvalitet genom professionell, serviceinriktad och kompetent personal.

Inom flottiljstaben finns avdelningen för HR/ personalfrågor, A1. Avdelningen ansvarar för konsultativt stöd till förbandets chefer i allmänhet, förhandling, långsiktig personalplanering, lönebildning, rekrytering, krigsplanläggning, livs- och karriärutveckling samt rehabilitering- och veteranstöd. Avdelningen består av totalt 15 befattningar och ingår som en del i krigsförbandet 16.Flygflottiljen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska stödja chefer konsultativt och administrativt vid rekrytering, personalärenden, lönesättningar och förhandlingar. Detta innebär bland annat:
 • förberedelser inför löneförhandlingar med de fackliga organisationerna.
 • deltagande i arbete med organisationsförändringar och krigsplacering av personal samt i övrigt handlägga allehanda ärenden inom personalområdet.
 • utbildningsinsatser i både små och stora grupper kan förekomma.
Kommunikation sker till största del via telefon eller mail då de vi stödjer befinner sig på olika arbetsorter, spridda över landet.

Kvalifikationer
 • Examen på högskole-/ universitetsnivå inom personal/HR alternativt motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • God erfarenhet av att arbeta konsultativt mot chefer inom HR.
 • Goda kunskaper inom Officepaketet.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du är serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du är strukturerad och ordningsam. Du bör även ha en hög egen drivkraft samt flexibilitet. Du måste vara bekväm med att arbeta i en miljö som ständigt utvecklas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • B-körkort
 • Erfarenhet av arbete med HR inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
 • Tidigare alternativt pågående anställning inom FM.
 • God vana att arbeta med HR-rapporter i system SAP/PRIO.
Upplysningar om befattningen kan lämnas av
HR Chef Elin Ulriksson tfn 0703-97 00 84
Tjf Personalchef Rebecca Eklund tfn 0768-09 95 47

Övrigt
Arbetsort: Uppsala
Anställningsform: Vikariat till och med 2019-09-30.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten kan komma att innebära en krigsplacering vid 16.Flygflottiljen vilket innebär att genomföra kombattantutbildning och övas i din krigsbefattning vid olika övningar både lokalt och FM-gemensamt.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustafsson tfn 0702-43 60 88
SEKO Mari-Ann Larsson tfn 078-27 68 53
SACO Borka Medjed-Hedlund tfn 0703-36 37 20

Sista datum för ansökan 2018-11-11.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

203 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten