In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker legitimerad psykolog/utredare till...

Försvarsmakten Stockholm

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid MUST. Inom Säkerhetskontoret (SÄKK) ansvarar Säkerhetsskyddsavdelningen (SÄKS) för den militärstrategiska ledningen av säkerhetsskyddstjänsten.

Säkerhetsprövningssektionen har till uppgift att leda och samordna säkerhetsprövningen i Försvarsmakten (FM) samt utfärda säkerhetsintyg efter genomförd säkerhetsprövning. Sektionen har hög kompetens såväl militärt som akademiskt, samt stor erfarenhet från militära och andra relevanta samhällsområden. Sektionens arbete präglas av engagemang, integritet och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som psykolog vid Säkerhetsprövningssektionen arbetar du utifrån ett säkerhetsperspektiv. I arbetet på sektionen bidrar du med psykologisk kompetens och ger stöd vid personutredningar. Du kommer även självständigt arbeta med personutredningar och personbedömningar. Du förväntas kunna stödja vid utbildningar inom säkerhetsprövning samt företräda FM internt och externt i säkerhetsprövningsfrågor. Du förväntas även hålla kontakt med samverkande myndigheter i frågor rörande säkerhetsprövning samt bidra med den psykologiska aspekten i utvecklingen av säkerhetsprövning inom FM. I arbetet på Säkerhetsprövningssektionen ingår resor inom Sverige men även utlandsresor kan förekomma.

En av Säkerhetsprövningssektionens uppgifter är att genomföra särskild säkerhetsprövning. Inom ramen för denna arbetsuppgift kommer du som psykolog att genomföra bakgrundskontroller, hålla djupintervjuer samt utföra personbedömningar. I den särskilda säkerhetsprövningen genomför du även uppföljande säkerhetsprövning samt skyddssamtal och du förväntas aktivt bidra med utvecklingen av den särskilda säkerhetsprövningen i FM.

Kvalifikationer
  • Legitimerad psykolog med flerårig erfarenhet av personbedömning.
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande om du som söker har:
  • Utbildning inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst.
  • Arbetat inom ramen för underrättelse - och/eller säkerhetstjänst.
  • Arbetat med psykologiska personbedömningar inom FM.
  • Erfarenhet av arbete med djupintervjuer.
  • Goda kunskaper i engelska.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har hög integritet och är kvalitetsmedveten, prestigelös, servicemedveten och ansvarstagande. Du har god administrativ förmåga och är strukturerad och noggrann. Du är analytiskt lagd och har en fallenhet att se detaljer och sammanställa dessa till en helhet. Arbetet kräver att du trivs med att arbeta självständigt under eget ansvar, men du måste även kunna samarbeta i grupp. Som person har du lätt för att knyta kontakter samt en förmåga att utveckla och bibehålla dessa. Då arbetet präglas av uppgifter med hög sekretess krävs ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Sven Westborg, Leg. Psykolog Annika Thuresson, Leg. Psykolog Kristoffer Månsson. Samtliga nås via vxl: 08-788 75 00.

Fackliga representanter:

SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericson, vxl 08-788 75 00.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, inledande provanställning om 6 månader.

Arbetsort: Stockholm.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

99 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten