In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Must söker bildanalytiker till Bildunderrättelsesektionen

Försvarsmakten Stockholm

Arbetsuppgifter
Som bildanalytiker kommer du i huvudsak att producera militära underrättelser. Du kommer att ur en stor mängd bilddata, exempelvis satellit- och handkamerabilder, söka och identifiera mönster och avvikelser. Resultaten presenteras i rapportform men även genom föredragningar och indateringar i databaser. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö med tempoväxlingar, där långsiktiga arbetsinsatser varvas med uppgifter som ska lösas med kort tidsperspektiv. Arbetet förutsätter att du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Din vardag kommer också att präglas av samverkan med analytiker och mottagare både inom och utanför Försvarsmakten. Du kommer också delta i avdelningens metod- och verksamhetsutvecklingsarbete.

Kvalifikationer
 • Militär eller akademisk utbildning, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Fullgott färgseende.
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet av underrättelsearbete samt vana av ett källkritiskt och analytiskt arbetssätt.
 • Språkkunskaper, gärna ryska eller kinesiska.
 • Erfarenhet från bildanalys.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • Kunskap om militära förhållanden och/eller militära plattformar.
 • God förmåga att bearbeta och hitta avvikelser samt mönster i stora informationsmängder.
 • Erfarenhet av metod- och utvecklingsarbete.
 • Körkort för personbil.
Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur dessa kan vara en tillgång och tillvaratas inom ramen för vårt underrättelsearbete. Då du kommer att arbeta med stora informationsmängder behöver du ha fallenhet för att hitta avvikelser, se mönster samt analysera dessa. Egenskaper som underlättar denna process är nyfikenhet och kreativitet, men även förmåga till abstrakt tänkande.
Inom ramen för det arbete som avdelningen bedriver är det fördelaktigt att kunna hålla ett helhetsperspektiv, kunna sätta underrättelser i ett större sammanhang samt förstå och förutse

mottagarnas behov. Vi ser gärna att du kan förmedla information på ett tydligt och lättförståeligt sätt.
För att lyckas med ditt uppdrag behövs mognad att våga dra relevanta slutsatser, inte sällan utifrån ett icke fullständigt informationsunderlag, och samtidigt leverera en tillförlitlig och avvägd bedömning i dina analyser. Eftersom du kommer att arbeta med känslig information ställs det höga krav på ansvarstagande och säkerhets- och sekretessmedvetande.
Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt eventuella arbets-/urvalstester.
Övrigt
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-14. Urval sker löpande och din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad i Stockholm. Befattningen är öppen att söka för såväl civil som militär.
Som nyanställd medarbetare kommer du att genomgå en omfattande intern befattningsutbildning.

Fackliga representanter är för SACO Anders Markow, för OFR/O Roger Ericsson samt Lise-Lotte LArsson för SEKO, samtliga nås via växel 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 4011.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

72 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten