In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Personalvårdskonsulent till Försvarsmedicincentrum

Försvarsmakten Göteborg

Värnpliktskonsulent är en nyinrättad befattning där du kommer att arbeta nära den militära grundutbildningsverksamheten och ha en viktig roll i de värnpliktigas tillvaro. Du kommer att vara grundplacerad vid HR-enheten men arbeta till vardags med kollegorna och rekryter på Utbildningsbataljonen. Utbildningsbataljon (Utbbat.) Göteborg består av en bataljonsledning och två kompanier. Utbbat. har som huvudsaklig arbetsuppgift att grundutbilda värnpliktiga. Volymen värnpliktiga varierar över åren, men ett normalår är det 300-400 värnpliktiga som utbildas vid Göteborgs garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer i rollen som värnpliktskonsulent att arbeta med stöd till den värnpliktige som genomför grundutbildning kopplat till rättigheter, skyldigheter och förmåner. En stor del av arbetet som värnpliktskonsulent innebär att tillsammans med soldathem, pastor, försvarshälsan och rekrythandläggare arbeta i nära samverkan med befälslag kring stöd för de värnpliktiga med hälsofrämjande arbete och för att förebygga ohälsa. Du kommer att genomföra utbildnings- och informationsinsatser i försäkrings- samhälls-, landstings- och personrelaterade frågor. Vidare kommer du att stödja de värnpliktiga i rehabiliteringsprocesser samt ingå i en krisstödsgrupp.

Kvalifikationer
  • Utbildad socionom eller motsvarande utbildningsbakgrund
  • Minst tre års dokumenterad väl vitsordad relevant arbetslivserfarenhet
  • B-körkort
  • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Meriterande kvalifikationer
  • Genomförd och godkänd grundläggande militär utbildning (GMU) på minst tre månader inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar
  • Erfarenhet av konsultativt arbete
  • Erfarenhet av utbildning och god pedagogisk förmåga
  • Erfarenhet av krishantering
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självständig och trygg i dig själv. Du fungerar bra i grupp och har god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, resultatinriktad och bra på att bygga förtroendefulla relationer. För att trivas i tjänsten ska du ha lätt för att möta människor och ha ett kurativt förhållningssätt. Dessutom känna dig bekväm med att tala inför och leda grupper.

Övrigt
Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten. Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.

Typ av anställning: Civil tillsvidareanställning (CVAT), 100%. Provanställning på sex månader tillämpas. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell arbetsskyldighet, delta i utbildning, övningar och insatser.
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar
Upplysningar om tjänsten lämnas av Annika Winblad, Rekrythandläggare, 0708-71 63 78. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Christine Stormfeldt, HR-generalist, 072-993 36 19.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf
SEKO Ronny Sagmo
SACO Anders Jonsson
Officersförbundet Jonas Rynner
Ovanstående nås via FömedC växel, 031-69 20 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-06-22

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

43 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten