In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Processledare IT-processen

Försvarsmakten Stockholm

Produktionsledningens Lednings- och underrättelseavdelning, PROD LEDUND, har under Försvarsmaktens Ledningssystemchef (LSC) bland annat ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem. IT-koordineringssektionen på PROD LEDUND har personal med stor erfarenhet inom IT-området som arbetar med olika IT-frågor som processer och metodfrågor.

PROD LEDUND söker en medarbetare som processledare för it-processen samt som sammanhållande för förvaltningsgrupp it med placering vid avdelningens IT-koordineringssektion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Försvarsmaktens it-process är FM tillämpning av ITIL, anpassad för att fungera med övriga processer och andra styrande regelverk och metoder, som t.ex. Försvarsmaktens beslutsmodell tekniska system och ackreditering. Den övergripande uppgiften som processledare it-processen är att fortsätta implementeringen av processen och utveckla denna enligt processägaren FM CIO inriktningar.

Som processledare kommer du att:
 • Ansvara för att ta fram nya versioner av processhandbok it-processen.
 • Funktionsleda delprocessledare för it-processen i deras arbete.
 • Ansvara för förändringsledningsarbete i syfte att implementera it-processen.
 • Hålla utbildningar och workshops om IT-processen.
 • Representera Försvarsmakten i olika nationella och internationella samarbetsforum rörande service management och service operation.
Förvaltningsgrupp it, FG IT, arbetar som verksamhetsföreträdarrepresentant för IT-verksamheten och därmed förbättringsförslag för FM it-plattformar samt stödsystem och metodförbättringar inom
IT-verksamheten. Som sammanhållande för förvaltningsgrupp it driver du förvaltningsgruppens arbete.

Det innebär bland annat:
 • Ta fram och utveckla förvaltningsplan IT som enligt FM CIO strategiska inriktningar långsiktigt arbetar med förbättringar av it i FM.
 • Driva FG ITs förändringsförslag i FM IT-portföljarbete och ÖB avvägning.
 • Klassificera, bereda och följa upp ärenden i FG IT.
 • Ansvarar för att ta fram och föredra beslutsunderlag för verksamhetsföreträdare enligt it-processen.
Kvalifikationer:
 • Dokumenterad kunskap avseende ITIL.
 • Förvaltningsstyrning PM3.
 • Erfarenheter av arbete i roll inom ITIL eller service management (change manager, incident manager etc.).
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Erfarenhet av att arbeta i ledande position, t.ex. projektledare, teamlead, linjechef.
Meriterande:
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT-miljö, infrastruktur och IT-system.
 • Erfarenhet av säkerhetsfrågor kopplade till information och system.
 • Erfarenhet av att arbete i beställarrollen av it.
 • Erfarenhet av att arbeta med arkitekturramverk och arkitekturverktyg.
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har viljan att arbeta i en stor organisation. Du har förmågan att arbeta i ett högt tempo och kan snabbt skifta fokus och tar initiativ i sammanhang då uppgifter, inriktningar och förutsättningar kan variera eller upplevas otydliga. Du trivs i en förändringsledningsroll där du kan möta på motstånd, trivs med att tala inför andra och har förmågan att entusiasmera. Du ska ha förmåga att jobba såväl självständigt som i grupp och du ska ha förmågan att leda andra. En stor del av verksamheten kräver ett nära samarbete med andra sektioner på avdelningen, andra organisationsenheter inom Försvarsmakten och externa parter. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Du behöver vara analytisk och ha förmågan att hitta de viktiga delarna i en komplex bild och kunna kommunicera detta till olika intressentgrupper med olika kunskapsnivå.

Försvarsmakten är en arbetsplats under ständig utveckling som aktivt arbetar med att utbilda och utveckla sina medarbetare och gärna ser att deras ansvar växer med tiden. Vi erbjuder också goda möjligheter till fysisk träning på arbetstid.

Övrigt:
Tillträde snarast enl. ök.
Tillsvidareanställning.
Arbetsort: Stockholm.

För ytterligare information:
Kontakta Erik Lyttkens, tfn 070-9707184.

Fackliga representanter:
OFR/O HKV, Arne Nilsson,
OFR/S HKV, Pia Almström,
SACO HKV, Camilla Robertsson,
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan,
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-15.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

225 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten