In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Rekrythandläggare vid Basenheten, Skaraborgs flygflottilj F 7

Försvarsmakten Skaraborg

Som rekrythandläggare arbetar du med att samordna och handlägga frågor rörande förbandets värnpliktiga soldater. Arbetet innebär kontakter både inom flottiljen och med andra myndigheter.

Basenheten leds av enhetschef och ställföreträdande enhetschef, med stöd av enhetsförvaltare och civil administrativ handläggare samt en stabsassistent. Enheten består av Grundutbildningskompaniet, 14.Flygbaskompaniet, IBSS samt Övnings- och skjutfält och Fordonsutbildningsgruppen som ingår i Bassektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
 • Stödja krigsförbandschef gällande behovssättning och krigsplacering av värnpliktiga
 • Stödjer utbildningsadjutant före, under och efter Grundutbildningen (GU) med t.ex. elevanmälan, kursrapportering och kvalifikationshantering
 • Samverka med Rekryteringsmyndigheten (TRM) avseende till exempel krigsplacering
 • Samverka med Försvarsmaktens HR-centrum avseende rekrytärenden gällande t.ex. överklagan, avskiljning och yrkesvägledning.
 • Vara ett kunskapsstöd i frågor om lagen om totalförsvarsplikt, om disciplinansvar i totalförsvaret och Försvarets författningssamling m.m.
 • Kunna bistå med andra förekommande stabsuppgifter inom Basenhetens ledning
Kvalifikationer
 • Svensk medborgare
 • B-körkort
 • Gymnasieexamen
 • Van vid att arbeta i MS Office
 • God förmåga och erfarenhet av att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Meriterande
 • Tidigare arbetserfarenhet från Försvarsmakten
 • Kunskaper i lagen om Totalförsvarsplikt
 • Kunskaper i förvaltningsrätt och arbetsrätt
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem såsom PRIO, ATLAS, VIDAR etc.
 • FM Rekrythandläggarutbildning (tidigare värnpliktshandläggarutbildning)
 • Erfarenhet av yrkesvägledning
Personliga egenskaper

Befattningen ställer krav på stark ansvarskänsla och noggrannhet för att tillämpa samt följa de regler och krav som ställs på funktionen. Du är självständig, driven och har lätt för att anpassa dig till nya arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga och ett gott förhållningssätt för att stödja verksamhet och medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund
(se www.forsvarsmakten.se)

Övrigt

Civil anställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse.
Tjänsten innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av vardagen och för vissa befattningar ställs särskilda krav på fysisk förmåga.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:

Övlt Mikael Pettersson Chef Basenheten 076-115 85 52

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 070-461 44 00
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, 072-981 16 59

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-12. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

49 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten