In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Säkerhetsskyddschef till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband

Försvarsmakten Örebro

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, är ett ständigt insatt insatsförband och nyttjas i hela beredskapstrappan både nationellt och internationellt. FMTIS ansvarar för Försvarsmaktens ledningssystem dvs. Försvarsmaktens telenät (FTN), sensorer och radarsystem, men också alla gemensamma IT-system inom Försvarsmakten. Staben är förbandschefens stöd i ledning och styrning av förbandet och finns grupperad i Örebro och Enköping. FMTIS stab är indelad enligt NATO Joint Forces-modell med funktionerna J0-J9. Den utlysta tjänsten som säkerhetsskyddschef är en officersbefattning placerad på FMTIS J2, Underrättelse- och säkerhetsavdelningen vid staben i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvuduppgift är att hantera FMTIS säkerhetsskyddstjänst tillsammans med övrig personal på J2. Det innebär att du är underställd avdelningschefen och stödjer förbandschefen och avdelningen samt leder säkerhetstjänsten inom förbandet. Du samverkar också med andra delar av Försvarsmakten och med andra myndigheter inom försvarsområdet främst avseende säkerhets- och underrättelsetjänst. Du ingår i ett arbetslag som har till uppgift att säkerställa att förbandet handlägger ärenden inom säkerhetsskyddet där myndigheten är skyldig att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsförordningen samt föreskrifter och du genomför säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner.

Tjänsten innefattar ej personalansvar men du samordnar arbetet med FMTIS övriga säkerhetsskyddschefer placerade på andra orter.

Kvalifikationer
  • Yrkesofficer lägst förvaltare alternativt major.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Körkort, lägst i klass B.
Meriterande
  • Säkerhetschefsutbildad vid FMUNDSÄKC, auktoriserad säkerhetschef i Försvarsmakten.
  • Kunskap om SUA-Upphandling och Registerkontroll.
  • Kunskap om säkerhetsskyddslagen, säkerhetsförordningen och motsvarande lagstiftning.
  • Tidigare tjänstgöring i befattning som säkerhetschef i Försvarsmakten.
  • Internationell tjänst i säk- eller und-befattning.
  • Civil utbildning som säkerhetschef exempelvis stöldskyddsföreningens utbildning.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, säkerhetsmedveten och har god förmåga att planera, genomföra och på egen hand slutföra ditt arbete. Tjänsten kräver dessutom god sammarbetsförmåga, hög personlig integritet och uthållighet samt god analytisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som yrkesofficer och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsteresor förekommer ca 4 - 5 gånger per månad.

Arbetsort: Örebro

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-09.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschefen för J2 Peter Bengtsson eller säkerhetskyddsschefen Anders Bergman, som nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga företrädare:

SACO Per Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Mats Felix

OFR/O Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

43 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten