In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Sektionschefer inom IT-förvaltning

Försvarsmakten Stockholm

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Som sektionschef får du möjlighet att utveckla ditt direkta ledarskap. Detta hos en arbetsgivare som värnar om en ansvarskultur som bygger på en väl utvecklad tillit mellan chefer och medarbetare. Utöver det erbjuder vi en spännande och dynamisk arbetsplats i händelsernas centrum. Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar. Sektionerna består av ca 10-20 medarbetare.

Befattningarna förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring din förmåga kopplat till Försvarmaktens ledarkriterier:
 • Helhetssyn och problemlösning
 • Resultatorientering
 • Stabilitet och mod
 • Påverkan - Influens
 • Kommunikation
 • Samarbete
Vi söker nu primärt sektionschefer inom områdena Migrering/teknik, Integrationer, IT och informationssäkerhet, SAP Roller och behörigheter, Enhetsstöd samt Processamordning som stödjer enheten med bl.a. projektledning och ITIL-managers.

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare. Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och vi uppmuntrar att du tränar på arbetstid tre timmar i veckan.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:
 • utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
 • flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år
 • möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök
 • extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Din bakgrund
 • Erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivareansvar
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning, gärna från en myndighet eller större organisation
Personliga egenskaper

Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast från 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsvidareanställning 6 månaders provanställning tillämpas

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Avdelningschef Fredrik von Feilitzen, 0706-917 255

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta

FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel)

Fackliga kontaktpersoner

För SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

225 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten