In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Servertekniker till FMTIS Stockholm

Försvarsmakten Stockholm

FMTIS Genomförandeenhet Stockholm har som huvuduppgift att stödja Försvarsmakten vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.

Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av nät och serverutrustning. Du förväntas även leda eller medverka i projekt samt dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar på Östermalm i Stockholm. Beredskapstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten. Resor kan förekomma både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
Erfarenhet av installation och konfiguration av Windows server
Erfarenhet av serverdrift i större miljöer
Eftergymnasial utbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
B-körkort fordras

Meriterande
Kompetens inom Wmware Vsphere
Kompetens inom Microsoft HyperV
Kompetens inom Microsoft SCOM
Kompetens inom Microsoft SCCM
Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, är tekniskt lagd, kvalitetsmedveten, snabbt kan växla tempo och har en god analytisk förmåga.

Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat under tidspress. Som person är du noggrann, initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, ett brinnande intresse och förståelse för IT. Ett personligt engagemang väger tyngre än formella utbildningar.

Övrigt
Vi arbetar normalt måndag till fredag kl 08:00-17:00 med möjlighet till flextid. Vi har närhet till bra kommunikationer, tillgång till gym och träning på arbetstid tre timmar per vecka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsorten är Stockholm med placering på Östermalm.

Befattningen är civil.

Hos oss benämns befattningen "Driftingenjör"

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef
Daniel Andersson, 08-788 75 00 (växel), daniel.p.andersson[at]mil.se.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Pär Lohman, OFR/S Jan Borgström, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

119 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten