In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

ST-läkare med inriktning arbetsmedicin till Försvarshälsan

Försvarsmakten Blekinge

Nu kan vi erbjuda dig tjänsten som ST-läkare i arbetsmedicin hos oss - vågar du så vill vi! Förändringar i omvärlden och inom Försvarsmakten gör att Försvarshälsan nu är i ett utvecklingsskede där ditt bidrag kan vara avgörande för vår framgång.

Försvarshälsan Karlskrona är en intern företagshälsovård för Karlskrona garnison med ca 1600 anställda. Våra lokaler finns inom Örlogshamnen på den södra delen av Trossö, där land möter hav. Försvarshälsan bedriver hälso-och sjukvård samt företagshälsovård, anpassad för Försvarsmakten såväl nationellt som internationellt.

Målen
Vårt mål är du ska bli utbildad som specialist i arbetsmedicin och tycka att det är så trevligt och intressant att du vill fortsätta att arbeta inom Försvarsmakten.
Verksamhetens mål är att främja en god arbetslivsutveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Exempel på arbetsuppgifter under och efter utbildningen är att ansvara för akut och daglig sjukvård för rekryter och kadetter, genomföra lagstadgade hälsoundersökningar i alla dess former, att med din medicinska expertis delta i exponeringskartläggningar med förslag på åtgärder i arbetsmiljön, utbildningsuppdrag gällande medicinska fakta i relation till arbetsmiljön, arbetsanpassningsutredningar för enskilda medarbetare och rehabiliteringsinsatser.

Laget
Du blir en del av ett multiprofessionellt team som stödjer en komplex organisation på individ-, grupp- och organisationsnivå. Teamet består av fysioterapeut/ergonom, psykolog, företagssköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. Samverkan är en central del som skapar en intellektuellt stimulerande miljö utifrån de olika professionernas kompetenser.

Vårt erbjudande
Du kommer att utbildas till specialist i arbetsmedicin under kontinuerlig handledning av läkare på plats. Utbildningens upplägg beror till del på vilka erfarenheter och kunskaper du har med dig och utformas med ST-utbildningens handbok i arbetsmedicin som grund. Den omfattar bland annat externa kurser i arbetsmedicin mm. och interna Försvarsmaktsinriktade utbildningar och en tids placering på arbets- och miljömedicinsk klinik, där vi gemensamt utformar ramar och innehåll.
Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du, under arbetstid, ha möjlighet att träna tre timmar per vecka. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp.

Kvalifikationer
  • Legitimerad läkare med specialistläkarutbildning inom internmedicin, allmänläkare, infektionsläkare eller annan klinisk specialitet.
  • Minst 5-års kliniskerfarenhet som läkare.
  • Körkort klass B.
Meriterande
  • Erfarenhet av komplexa organisationer.
  • Arbete inom företagshälsovård eller arbetsmedicin.
  • Dokumenterat intresse för arbetsmiljöfrågor.
Personliga egenskaper
Som person förväntas du både vara självständig och en lagspelare med ett intresse för människor och arbetsmiljö. Har du en god pedagogisk förmåga är det ett plus. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Karlskrona.
Tillträde enligt ök.
Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Förfrågningar kring befattningen lämnas av:
Marie Jörgensen, medicinsk verksamhetschef/chef Försvarshälsan Karlskrona, tfn 0768 - 988 441,
Dan Svedjehäll, marinläkare/Läkare med medicinskt ledningsuppdrag (LäkML), tfn 0708 - 690 186,
Anders Neilan, företagsläkare, tfn 0709-419031.

Fackliga företrädare:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tfn 0455-852 70 / 070-674 19 17,
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-47 16 18 / 070-815 22 56,
Saco, Lisbeth Landin, tfn 0455/85115, 073-1828047,
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tfn 0455-866 61, 070-872 67 58.

Välkommen med din ansökan bifogat CV samt ett ansökningsbrev senast 2019-04-30. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

119 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten