In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Systemingenjör med inriktning Radiolänk och IP-nät

Försvarsmakten Norrbotten

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med enhetsledningen stationerad i Enköping. Systemenhetens uppgifter består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer främst att agera i rollen som teknikledare och tekniskt ansvarig för Radiolänksystem, Gemensam Tid, Nätsynkronisering och Managementsystem RL/Synk. Som teknikledare arbetar man i nära kontakt med TVK Ledsyst (Tekniskt Vidmakthållande Kontor ledningssystem), med följande uppgifter:
  • För tilldelad materiel och system inhämta, motta, bereda och sammanställa ändringsärenden, lämna underlag till och föredra ärende/beslutsförslag för TVK Ledsystem. Du skall upprätthålla relevant informationslager om materiel och tekniksystem, samt hålla dig underrättad om gällande beslut, föreskrifter, tekniska order, underhållsavtal, underhållssystem, underhållskostnad, nyttjande- modifierings och materielunderhållsplan mm för tilldelad materiel.
  • Lämna underlag till underhållsföreskrifter, remissyttrande/beslutsunderlag.
  • Anmäla beslutsbehov av förändringar vad gäller materiel, system, underhållssystem, stödsystem, dokumentation, samt underhållsföreskrifter.
  • Genomföra överlämningsberedning inför leverans av materielobjekt och system i samverkan med TVK Ledsyst
  • Stödja planering och hantering av uppkomna materielbehov, lämna stöd vid framtagning av underhållsbudget för nyleveranser, ändrade driftprofiler samt modifieringshändelser.
  • Hantera incident- och driftstörningsärenden.
Kvalifikationer
  • Teleteknisk bakgrund och erfarenhet av Radiolänk och IP-nät. Språkkunskaper i Teknisk Engelska. God administrativ förmåga.
  • B-körkort är ett krav.
Meriterande

Det är meriterande om du har god kännedom om sensorer, försvarets telenät, ledningssystem och dess infrastruktur. Det är även meriterande med cisco certifieringar exempelvis CCNA/CCNP

Personliga egenskaper

Som person är du öppen och relationsskapande. Du behöver ett brett kontaktnät inom Försvarsmakten, ha god förmåga att kommunicera med ledningspersonal och tekniker. Förmåga att leda och driva möten och arbeten avseende ovanstående arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom Försvarsmakten)

Tillträde Enligt överenskommelse

Arbetsort Luleå

Befattningen är civil.

Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.

C Underhållssektionen, Ola Eriksson, 0920-234800

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: för SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.)

Samtliga nås via växeln på (019-39 35 00.)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

196 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten