In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Teknisk Instruktör strömförsörjning och elteknik OR6/7

Försvarsmakten Halland

Vill du jobba med strömförsörjning och elteknik inom militära ledningsplattformar? Vill du ha ett jobb med omväxlande arbetsuppgifter och en arbetsgivare som erbjuder möjlighet till fysisk träning på arbetstid? Är du intresserad av teknik, god arbetsmiljö och personliga utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka denna befattning!

Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. Samtliga delar ingår i det vi kallar för ledningssystem.

Alla enheter inom Försvarsmaktens stridskrafter behöver någon form av strömförsörjning. Försvarsmaktens strömförsörjning sker med hjälp av både rörliga och stationära system för fältförband och fasta anläggningar.
Området är spännande och i ständig förändring och utvecklas med ny materiel.

Jobbet som lärare inom elkraftområdet är omväxlande och teknikområdet är inne i ett teknikskifte från gammal teknik till ny. Detta innebär en hel del egen kompetensutveckling och att du är naturligt nyfiken inom området. Kursdeltagarna är till största delen teknisk personal som underhåller och drifthåller ledningsplattformarna. Utbildning som ges sker i kursform där kurstiden varierar från timmar upp till tre veckor.

Arbetsuppgifter:
Planera och genomföra teknisk utbildning för elkraftsystem, men också grundläggande kurser som berör elsäkerhet.
Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer:
  • Specialistofficer teknisk tjänst OR6/7 eller officer tekniks tjänst med adekvat utbildning och erfarenhet.
  • Erfarenhet inom strömförsörjningsområdet, elkraftteknik, automationsteknik.
Meriterande:
  • Pedagogisk erfarenhet.
  • Genomförd värnplikt/GMU.
  • Gymnasial utbildning inom eltekniskt/elkrafts område eller utbildning/kompetens som bedöms likvärdig.
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem.
  • Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av strömförsörjningssystem.
  • B Körkort.
Personliga egenskaper:
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av förbättringar.

Du känner dig bekväm i lärarrollen och föregångsman i militär miljö.

Övrigt:
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet.

Skyldighet att delta vid militära övningar samt krigsplaceras Försvarsmakten.

Upplysningar kring befattningen lämnas av:
Henrik Hildesson, tfn 0723-511 209.

Fackliga representanter:
HSOF: Marie Meigård,
OFR-S: Roland Kramer,
SACO: Nermina Dzanic,
SEKO: Jörgen Stehn,
Nås via växel 035-2662000.

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

367 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten