In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Telekrigsbefäl vid 1.helikopterskvadron

Försvarsmakten Norrbotten

Telekrigsbefälet tillhör Underrättelse- och Säkerhetssektionen (S2) vid 1.helikopterskvadronens (1.hkpskv) stab, skvadronsstaben består av ett trettiotal medarbetare.

1.hkpskv består idag av ca 100 medarbetare och är organiserad i en skvadronsstab, en helikopterdivision, ett flygunderhållskompani samt ett materielkompani. 1.hkpskv har i uppgift att upprätta ett markoperativt helikopterförband för insats såväl nationellt som internationellt. 1.hkpskv har utvecklingsansvar för personnel recovery och verkan i vintermiljö, vilket särskiljer sig gente mot de andra helikopterskvadronerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som telekrigsbefäl ingår man i Underrättelse- och Säkerhetssektionen (S2). Telekrigsbefälet ingår även i MSE-funktionen (Mission Support Element). MSE är den funktionen i ett flygförband som leder och planerar flygverksamheten, samt stödjer besättningen före under och efter flyguppdrag. Som telekrigsbefäl ansvarar du för skvadronens utbildning och utveckling inom telekrigfunktionen.

Kvalifikationer
  • Genomförd och godkänd officers- eller specialistofficersutbildning
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort
  • Godkänt resultat FM FySS grundnivå
Meriterande
  • Telekrigsutbildning
  • Erfarenhet från flygoperativ verksamhet
  • Tjänstgjort nationellt eller internationellt i underrättelsebefattning
  • Erfarenheter från markoperativ verksamhet
  • Erfarenheter från arbete i stabsfunktion
Personliga egenskaper

Höga krav ställs på noggrannhet, struktur och att arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att du fungerar väl under press. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är vakant varvid tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsort: Luleå.

Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar om befattningen lämnas av

Kapten Martin Kemi C S2, tel 0921 234928

Fackliga representanter

SACO, Anneli Helmersson, tel 013-28 30 00 (vx)
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson, tel 013-28 30 00 (vx)
Officersförbundet, Mats Häggström, tel 0920-234941

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

156 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten