In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Utbildare i Ledningssystem – två stycken

Försvarsmakten Utomlands

Är du intresserad av teknik och vill vara med och stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningssystem? I så fall har vi en plats för dig -Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska drift- och underhållspersonal.

Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, men gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt.

Ledningssystemavdelningen består idag av 30 medarbetare indelade i 2 sektioner. På avdelningen finns djup teknisk kompetens t ex inom teknikområden som el, IT-säkerhet, nätverkstjänster för bland annat autentisering och access, server- och klienthantering, krypto och radar.

Utbildningarna sker i kursform där kurstiden varierar från en dag upp till flera veckor. Kompetenshöjande åtgärder sker regelbundet med individuella utvecklingsplaner.

Nu söker vi dig:

Med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta med Försvarsmaktens telekom/IT-system som utbildare/kurschef. Arbetet innebär att genomföra kurser med innehåll som t ex serverdrift, IT-säkerhet, nätverk och IT-larmsystem. Du kommer att utifrån inkomna behov från förband skapa nya kurser alternativt kursutveckla befintliga. Tjänsten kan innebära resor i samband med genomförande av utbildningar eller för att delta vid möten. Du kommer att samarbeta med både externa och interna utbildare samt agera kurschef i vissa kurser. Tjänsten innebär även att du ska kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi är en avdelning med stark avdelningsanda där samarbete är i fokus.

Kvalifikationer
Gymnasieutbildning med teknisk inriktning med arbetslivserfarenhet inom nätverk och datorkommunikation eller eftergymnasial utbildning inom nätverk och datorkommunikation

1-3 års erfarenhet av att arbeta med komplexa IT-system

God svenska och engelska i tal och skrift

Körkort B

Meriterande

Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens sambands- och kommunikationssystem

Genomförd GMU/Värnplikt

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har en flexibel personlighet och är positivt inställd till förändring och att lära dig nya saker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Frågor kring tjänsten besvaras av sektionschef Stefan Karlsson, tel: 035 - 2662789

Fackliga representanter nås via växelnr 035-2662000
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
OFR/O: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer

Övrigt

Tjänsten är civil och en tillsvidareanställning. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde: Snarast/efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

26 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten