In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Vikarierande sektionschef till juridiska avdelningen

Försvarsmakten Stockholm

Den juridiska verksamheten inom Försvarsmakten är mycket varierande och omfattar flertalet rättsområden, bl.a. offentlighet och sekretess, dataskydd, underrättelse- och säkerhetsskyddslagstiftning, förvaltningsrätt, mark- och miljörätt, fastighetsrätt, avtalsrätt, arbetsrätt, skadeståndsrätt, offentlig upphandling, luftfartslagstiftning, militäroperativ juridik och folkrätt.

Den juridiska avdelningen är en del av Ledningsstaben vid Högkvarteret. Avdelningen är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten och består av fyra sektioner med ansvar för olika rättsområden. En av sektionscheferna kommer att vara tjänstledig under ett eller ett par år.

Försvarsmakten söker därför en erfaren jurist med chefserfarenhet till arbetet som vikarierande sektionschef. Sektionens rättsområden omfattar bl.a. bl.a. mark- och miljörätt, fastighetsrätt, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, dataskydd samt underrättelse- och säkerhetsskyddslagstiftning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Uppdraget som sektionschef innefattar personalansvar för sektionens medarbetare.

Sektionschefen leder, fördelar, planerar och följer upp arbetet inom sektionen.

Uppdraget innefattar även kvalificerat utredningsarbete, att leda författningsarbete inom sektionens verksamhetsområde samt att företräda och stödja myndigheten i rättsliga ärenden.

Sektionschefen är en del i juridiska avdelningens ledningsgrupp. Uppdraget innebär många kontaktytor inom hela Försvarsmakten och med andra myndigheter.

Kvalifikationer

Juris kandidatexamen/juristexamen (180 poäng / 270 högskolepoäng)
Tidigare erfarenhet av arbete som chef eller annan ledande roll
Erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete vid t.ex. Regeringskansliet, överrätt, statlig myndighet, advokatbyrå eller bolag
Bred erfarenhet inom något eller några av sektionens verksamhetsområden

Meriterande

Dokumenterat goda ledaregenskaper
Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn

Personliga egenskaper
Intresse och förmåga att leda och arbeta i team samt inspirera medarbetare
Utvecklingsinriktad med förmåga att genomföra förändringsarbete
God kommunikativ förmåga
Hög integritet, strukturerad och lösningsorienterad
Ha helhetsperspektiv och förmåga att prioritera, arbeta proaktivt och ta initiativ
Mycket god samarbets- och organisationsförmåga

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer att genomföra arbetsplatspsykologiska tester.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat till och med 2021-09-01 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter.
För anställning krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer skyldighet att delta i utbildning och övningar. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Förfrågningar angående tjänsten kan göras till chefsjuristen Carin Bratt eller ställföreträdande chefen Kerstin Bynander, juridiska avdelningen, på telefon 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner

SACO HKV Camilla Robertsson

OFR/O HKV Arne Nilsson

SEKO HKV Lise-Lotte Larsson

ovanstående kontaktpersoner nås på telefon 08-788 75 00

OFR/S Robert Oidermaa telefon 08-402 40 11

Välkommen med din ansökan via www.forsvarsmakten.se/Jobb & Karriär/Lediga jobb senast tisdagen den 7 april 2020. Ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Källa:

76 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten