In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Biståndshandläggare enligt LSS och SoL

Funktionsstödsförvaltningen Skåne

Som biståndshandläggare vid Funktionsstödsförvaltningen arbetar vi utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Ditt huvudansvar är att utreda, bedöma behov och fatta beslut om rätten till insatser enligt LSS och SoL. Du ansvarar även för uppföljning och kvalitetssäkring av fattade beslut. I arbetsuppgifterna ingår både personliga möten med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. Detta innebär att du som handläggare på Funktionsstödsförvaltningen möter Malmöbor i alla olika åldrar. Dokumentationen i vårt arbete sker i verksamhetssystemet Procapita där vi utgår ifrån IBIC-individens behov i centrum.


Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer lämplig, samt dig som har ett brinnande intresse för personer med funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i tillämpning av aktuell lagstiftning. Erfarenhet av myndighetsutövning är ett krav och erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS ses som meriterande.

Som person är du prestigelös, har en positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter, är bekväm med att fatta beslut enligt tillämplig lag och uppnår resultat. Vi söker därför dig som har en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete på ett självständigt sätt och som har vana av att arbeta med komplexa frågeställningar.

Vidare krävs datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i svenskaspråket, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet ProCapita och IBIC. Körkort är inte ett krav men är meriterande.

Ditt bemötande är gott och det är viktigt att du delar Malmö stads värdegrund av att möta varje människa med respekt, engagemang och kreativitet. Vi arbetar ständigt med att öka kvalitet, effektivitet och rättssäkerhet för Malmöbon samt för fortsatt utveckling och samverkan, och nu söker vi dig som vill vara med på denna resan! Av denna anledning kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Tillsammans arbetar vi för en god arbetsmiljö där din medverkan ses som värdefull. Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet. Vi månar om vår personal med kompetensutveckling, friskvårdbidrag, möjlighet till semesterdagsväxling och ett bra flexavtal.
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen

Källa:

183 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten