In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Senior redovisningsekonom till Henkel Norden, Stockholm

Henkel Stockholm

Till Henkels nordiska redovisningsgrupp söker vi nu en erfaren, kunnig redovisningsekonom. Du kommer att arbeta i en redovisningsgrupp bestående av fem personer inklusive redovisningschefen. I ditt ansvar ingår redovisning, skatter och bokslutsarbete i en internationell miljö. Rollen innebär ett självständigt ansvar för ett till två av bolagen i Norden där du är en garant för hög kvalitet i redovisningen och rapporteringen till moderbolaget i Tyskland. Du rapporterar till redovisningschefen och tjänsten är placerad i Alvik, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Månads- och årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer
 • Kvartalsvis rapportering, enligt IFRS till moderbolaget i Tyskland
 • Skatterapportering till moderbolaget i Tyskland
 • Ansvar för skattefrågor
 • Delta i arbetet med transfer pricing
 • Samarbete med Henkels Shared Service Center
 • Ad hoc-utredningar
 • Delta i redovisningsrelaterade projekt, ofta initierade centralt
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk examen eller annan relevant eftergymnasial utbildning och som har 5-10 års erfarenhet av redovisnings- och bokslutsarbete. Du får gärna ha erfarenhet av internationella koncerner där nordiska bolag ingått. Din IT-mognad är hög och du har jobbat i större ekonomisystem och är bekväm i Excel och övriga Officepaketet. Då vi redovisar enligt IFRS är det meriterande om du tidigare har kommit i kontakt med detta regelverk. Vårt koncernspråk är engelska varpå goda verbala och skriftliga kunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och kan ta dig an olika typer av arbetsuppgifter inom en ekonomiavdelning med engagemang och nyfikenhet. Rollen som redovisningsekonom innebär täta kontakter med personer både i Sverige och utomlands och du gillar att jobba med många gränssnitt i företaget. I övrigt är du noggrann och ansvarstagande och driver självständigt dina ansvarsområden i rollen.

Placeringsort: Stockholm

Henkel erbjuder

Henkel Norden erbjuder dig en spännande tjänst där du tillsammans med kompetenta kolleger i redovisningsteamet kan växa i din yrkesroll. Du får ett stort nordiskt ansvar och många internationella kontakter.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller

Källa:

21 dagar sedan

Sök jobb
Tillbaka till sökresultaten