In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Kurator/socionom till hälsocentralen Ankaret till Primärvården

Landstinget Västernorrland Västernorrlands län

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den landstingsägda primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Hälsocentralen Ankaret ligger centralt belägen i Örnsköldsvik med goda förbindelser. Hälsocentralen har drygt 17 000 listade patienter och ca 55 medarbetare. Den ökande psykiska ohälsan i samhället påverkar också oss, vi har därför nyligen projektanställt en psykiatrisjuksköterska. Hon ska tillsammans med kuratorer och övriga medarbetare skapa ett arbetssätt som kan ge våra patienter en snabbare kontakt och hjälp. 

Arbetsuppgifter

Ditt arbetsområde hos oss är psykisk ohälsa med behandling som inte kräver specialistpsykiatrins resurser. Dina arbetsuppgifter som kurator innebär att erbjuda patienter med psykisk ohälsa ett tidigt omhändertagande och hjälp. I arbetet ingår psykosocialt behandlingsarbete och psykoterapeutiskt arbete. Du informerar och samordnar sociala insatser vilket innebär kontakter med andra vårdgivare och myndigheter. Arbetet som kurator hos oss är ett självständigt och omväxlande arbete och innebär samarbete med olika yrkeskategorier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt grundläggande psykoterapeututbildning. Det är meriterande om du även har tidigare erfarenhet av arbete inom primärvård. Du arbetar självständigt men har också lätt för att samarbeta och ta initiativ. Du är lugn och stabil och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen är en visstidsanställning året ut med ev möjlighet till förlängning.
Tillträde enligt överenskommelse,

Körkort inget krav.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-04-09

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie LindqvistEnhetschefTelefon: +4666089531Mobiltelefon: +46 73 2704076
Helén JonssonSSR AkademikerförbundetTelefon: +4662019258

Källa:

815 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten