In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Utredare

Lärarförbundet Stockholm

Enheten för politik och påverkan söker utredare med utbildningspolitisk inriktning.

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med Sveriges mest diskuterade fråga. Skolan är avgörande för Sveriges framtid. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor.

Vi som jobbar här vill vara personliga, öppna, framåtsyftande, fokuserade och aktiverande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 232 000 lärare. I Lärarnas hus i Stockholm arbetar ungefär 150 personer och ytterligare cirka 120 kollegor är fördelade på 11 regionkontor. Runt om i landet finns också 19 000 medlemmar som engagerat sig i olika förtroendeuppdrag som jobbar mot samma mål.

Dina arbetsuppgifter:
Enheten för politik och påverkan ingår i avdelningen för yrke och villkor. Som utredare vid enheten arbetar du med olika utbildningspolitiska sakområden och läraryrkets utveckling i olika perspektiv. Du kommer arbeta med påverkans- och policyarbete, besvara remisser, ta fram underlag till förbundsstyrelsen samt representera förbundet i olika sammanhang. Du kommer också arbeta med Lärarförbundets opinionsbildningsarbete. Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt i projektform.

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har minst fem års arbetslivserfarenhet inom utbildningsområdet eller har arbetat som utredare, gärna med flera års arbete som förskollärare/lärare/skolledare. Du har också gärna erfarenhet från facklig, politisk eller annan ideell medlemsstyrd organisation.

Vi vill dessutom att du:
  • har relevant akademisk examen, gärna förskollärar/lärarexamen
  • är övertygande, kommunikativ och analytisk
  • har stor erfarenhet av att nätverka och bedriva påverkansarbete
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • är van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ
  • har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kunskap
  • har förmågan att arbeta flexibelt och med mångskiftande uppgifter
Vi förutsätter att du har god generell utredarkompetens och har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i olika frågeställningar. Tjänsten kräver också att du har gedigen kunskap om det svenska skolsystemet, utbildning och pedagogik. Du får gärna också ha erfarenhet av hur lärares villkorsfrågor och professionsfrågor kan integreras i varandra. Har du erfarenhet av att arbeta med olika digitala medier och har goda ITkunskaper är det meriterande.

Vad kan vi erbjuda dig?
Givetvis har vi ett riktigt bra kollektivavtal med tjänstepension, men vi kan även erbjuda dig subventionerade luncher i vår trevliga lunchrestaurang med utsikt över Mälaren. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, naprapat till subventionerat pris, möjlighet att låna cykel och tillgång till Lärarförbundets eget gym. Som anställd kan du vara med i vår konstförening Segelduken som ordnar konstvisningar och årliga utlottningar av konstverk. Vi finns på Stora Essingen i Stockholm i ljusa fina lokaler. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Vi söker två utredare, en tillsvidareanställning ett föräldravikariat. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Källa:

20 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten