In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Förvaltningschef lärande- och kulturförvaltningen till Lidingö stad

Lidingö stad Stockholm

Vill du vara med och skapa framtidens skola och kultur i ett av landets främsta kommuner inom lärande? Nu söker Lidingö stad en förvaltningschef till lärande- och kulturförvaltningen.

Om tjänsten

Förvaltningschefen för lärande- och kulturförvaltningen har gått vidare internt till tjänsten som stadsdirektör och därför söker vi nu hans efterträdare.
Lidingö stad har ca 2 500 medarbetare och är en attraktiv arbetsplats. Organisationen är en förebild för andra kommuner, bland annat vad det gäller ledarskap och stadens framgångsrika ledarskapsprogram som genomsyrar hela organisationen.

Inom lärande- och kulturförvaltningen arbetar närmare 1400 medarbetare. Förvaltningen ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor liksom bibliotek, teater, idrotts och föreningsliv. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som förvaltningschef på lärande- och kulturförvaltningen är du övergripande ansvarig för stadens utbildningsverksamheter samt för stadens kultur och idrottsliv. Du rapporterar till och biträder utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden och ansvarar också för att samordna styrningen inom nämnderna.

Uppdraget innebär att du är ytterst ansvarig för kvalitetssäkring av förvaltningens verksamheter och du leder arbetet med att utveckla och effektivisera förvaltningens organisation. Du är en del av stadens ledningsgrupp där du bidrar till att skapa bra förutsättningar för staden som koncern. Du leder förvaltningens ledningsgrupp och bidrar med pedagogisk insikt till stadens utbildningsverksamheter tillsammans med övriga chefer. På lärande- och kulturförvaltningen är digitalisering prioriterat och en naturlig del av arbetet. Förvaltningen samarbetar med RISE och deltar också i ett antal Vinovaprojekt. I rollen ingår såväl budget som personalansvar.

Vem är du?

I den här tjänsten ser vi dig som har akademisk utbildning som lärare eller förskollärare samt ledarutbildning från offentlig verksamhet. För tjänsten krävs att du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation samt tidigare erfarenhet av att leda chefer. Du har kunskap om och gärna erfarenhet av utvecklande och indirekt ledarskap. Vidare ser vi att du har gedigen erfarenhet av att driva lednings- och utvecklingsarbete samt erfarenhet av budget och resultatansvar. Flytande svenska och goda kunskaper i engelska är ett krav.

För att lyckas i rollen som förvaltningschef är du mål- och resultatorienterad, har god ledarskapsförmåga samt en ekonomisk medvetenhet. God strategisk förmåga samt god samarbetsförmåga är nyckelfaktorer. Du är en mycket god kommunikatör och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare.

Om verksamheten

Lidingö stad är en politiskt styrd organisation där kommunstyrelsen är stadens ledande politiska förvaltningsorgan. Kommunstyrelsens kontor består av stadsledningskontoret och miljö och stadsbyggnadskontoret. Kontoren sköter den löpande verksamheten, förbereder ärenden och biträder kommunstyrelsen.

Lidingö stad har ca 2 500 medarbetare och är en attraktiv arbetsplats. Organisationen är en förebild för andra kommuner, bland annat vad det gäller ledarskap och stadens framgångsrika ledarskapsprogram som genomsyrar hela organisationen.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer. Varmt välkommen med din ansökan!

Källa:

255 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten