In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Stadsdirektör till Lidingö stad

Lidingö stad Stockholm

Är du en erfaren och engagerad ledare som vill utveckla en av Sveriges bästa kommuner?

Uppdrag och ansvarsområden

Som stadsdirektör leder du Lidingö stads 2 500 medarbetare, som alla arbetar för att leverera bästa service till Lidingöborna. I uppdraget ingår att skapa helhetssyn samt driva och leda stadens övergripande koncerngemensamma strategiska frågor liksom arbetet i stadens ledningsgrupp. Ett av de viktigaste uppdragen blir att leda vår förändringsresa där organisationen anpassas för nya strategiska mål med operationella- och strukturella krav, med digitalisering i fokus.

En lika viktig aspekt av tjänsten är att fungera som länk mellan den politiska ledningen och stadens tjänstemannaorganisation och verka för ett gott samarbete däremellan. Det är viktigt att ha ett nära samarbete med politiken som genomsyras av tydlighet och tillit.

Kvalifikationer och utbildning

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av en ledande befattning. Gedigen erfarenhet av strategiskt lednings- och utvecklingsarbete är nödvändigt liksom dokumenterad erfarenhet av effektiviseringsprocesser och verksamhetsutveckling. Utöver detta är erfarenhet av budget och resultatansvar samt indirekt ledarskap av stor betydelse. För oss är det meriterande om du dessutom har erfarenhet av ledande befattning på hög nivå i en politikerstyrd organisation.

Gott ledarskap, god samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga är nyckelkompetenser i denna tjänst. Vi behöver en ledare med ögonen på målet och som med engagemang driver vår verksamhet framåt på ett strategiskt och ekonomiskt medvetet sätt.

Du måste vara svensk medborgare då anställningen innebär placering i säkerhetsklass.

Om Lidingö stad

Lidingö stad är en politiskt styrd organisation där kommunstyrelsen är stadens ledande politiska förvaltningsorgan. Kommunstyrelsens kontor består av stadsledningskontoret och miljö och stadsbyggnadskontoret. Kontoren sköter den löpande verksamheten, förbereder ärenden och biträder kommunstyrelsen.

Lidingö stad har ca 2 500 medarbetare och är en attraktiv arbetsplats. Organisationen är en förebild för andra kommuner, bland annat vad det gäller ledarskap och stadens framgångsrika ledarskapsprogram som genomsyrar hela organisationen.

Källa:

521 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten