In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Rektor till Malmö latinskola

Malmö Skåne

Malmö latinskola präglas av sin estetiska profil, det kan innebära en rockkonsert på lunchen, poddradio från radiostudion eller livesändning av Musikhjälpen. Många humanister och natur- och samhällsvetare väljer vår skola för att de gärna vill befinna sig i den här miljön. Det våra elever ofta säger om Malmö latinskola är att här får du vara som du är. Söktrycket är högt och som rektor har du en viktig roll i att fortsätta säkra vår popularitet och skapa rätt förutsättningar för våra lärares stora engagemang. Vi säkerställer att vi lägger vår tid på rätt saker; våra elevers kunskapsutveckling, våra lärares fördjupade ämneskunskaper och våra tvärvetenskapliga samarbeten. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara pedagogisk ledare. Detta innebär att du arbetar med att leda lärare, utbildning och skola. Du kommer att befinna dig mitt i den dagliga verksamheten på skolan, där du formar utvecklingen tillsammans med din ledningsgrupp, lärare och elever. Som rektor har du det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet, resultat och arbetsmiljö inom skolenheten. Genom systematiskt kvalitetsarbete i form av kontinuerlig uppföljning och analys av elevernas resultat, undervisningens genomförande och lärarnas förutsättningar ansvarar du för att kvaliteten på utbildningarna vid Malmö latinskola ligger i linje med de nationella målen. Uppdraget genomförs i dialog med utbildningschefen och med stöd av utbildningskontoret. Till din hjälp har du fyra biträdande rektorer och en sektionschef som du genom ditt ledarskap ger förutsättningar att verka i sina uppdrag. Du skapar dessutom förutsättningar för dialog, öppenhet och samverkan med de fackliga organisationerna. Utöver skolans egna arbete så befinner du dig i en gemenskap av rektorer inom förvaltningen som tillsammans arbetar för hela utbildningsområdets utveckling och måluppfyllelse.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: * relevant högskoleutbildning och rektorsutbildning * mångårig erfarenhet av skolledning * mycket god kunskap om och förståelse för de nationella gymnasieprogrammen * mycket goda språkkunskaper i svenska och goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har: * gymnasielärarexamen * erfarenhet från olika skolformer * ledarskapsutbildning * erfarenhet av att leda chefer * erfarenhet av arbete i en stor organisation. För att trivas och passa som Malmö latinskolas nya ledare behöver du vara en resultatinriktad person som sätter höga mål för kvalitet och resultat samt har en förmåga att systematiskt följa upp dessa. Då rollen som rektor innebär planerat och långsiktigt arbete både i skolan och för hela utbildningsområdet, behöver du vara strategisk i ditt förhållningssätt och ha en utvecklingsinriktad drivkraft. Vidare är dina ekonomiska kunskaper goda och vi ser det som viktigt att du haft budgetansvar i tidigare roller. Det är en förutsättning att du har en god förmåga att skapa engagemang och involvera medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete samt är lyhörd för idéer och förslag. För detta behöver du vara smidig i din kommunikation och effektivt kunna förmedla information till dina medarbetare. Motiveras du av att utveckla och skapa de rätta förutsättningarna för framtidens skola? Vi ser fram emot din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Källa:

214 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten