In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Barnskötare sökes till Operans förskola och Lindängehus förskola

Malmö stad Skåne län

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Vi söker barnskötare som vill arbeta på en av våra två förskolor: Lindängehus inspireras av Reggio Emilia och har stark förankring inom pedagogisk dokumentation, estetik och projektinriktat arbetssätt. Operans förskola som också är Reggio Emilia-inspirerad är helt ny. Vi har precis flyttat in i vår nya, coola byggnad med massvis av möjligheter. Dessutom samarbetar vi med Almviksgårdens förskola som också ingår i vårt område. Förskolorna samarbetar med varandra både i det dagliga och i utvecklingsarbetet. På alla tre förskolor åker de äldre barnen med förskolebussen till skog och natur. I vårt dokumentations- och reflektionsarbete sätter vi stort fokus på barns relationer och tolka dessa ur ett individuellt perspektiv, ett genusperspektiv och ett miljöperspektiv. Vi tillämpar flex.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. 

Samarbete sker inom området som består av Almviksgårdens, Lindängehus och Operans förskolor. Du behöver inte veta allt om Reggio Emilia men vi vill att du delar detta förhållningssätt och är nyfiken på att lära mer.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. 
• Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. 
• Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. 

För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: 
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. 
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. 
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt – olika barngrupper kräver olika arbetssätt. 
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. 

Vi välkomnar också sökande som har läst delar av förskollärarprogrammet. Vi söker dig som är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog som är intresserad av att arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation som verktyg. Du är intresserad av att samarbeta över arbetslagsgränserna och inom området. Du är engagerad, ansvarstagande och villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 4

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-30

Referensnummer: 172-2035

Kontaktpersoner

 • Anneli Åkesson
 • Bitr. förskolechef
 • 0731-427932
 • Annika Johansson
 • Bitr. förskolechef
 • 0734-47 35 43
 • Sara Dahlberg
 • Adm. assistent
 • 0733-873611
 • Marina Karlsson
 • Förskolechef
 • 0766-33 10 93

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Sedan maj 2016 leds varje förskoleområde av en förskolechef samt cirka två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på 
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ 

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: http://www.malmo.se

Källa:

818 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten