In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Förskollärare sökes till Stångbönans förskola

Malmö stad Skåne

Om arbetsplatsen

Det är inte ofta som möjligheten finns att söka förskollärartjänst på Stångbönans förskola!

Förskolan Stångbönan ligger i Hindby tillhörande område utbildningsområde öster. Det är en förskola som är relativt nybyggd och vi har haft uppstart i augusti 2014. En förskollärare har gått vidare och därför behöver vi en ny, hungrig förskollärare! Vi söker dig som brinner för det kreativa skapandet och ser vikten av den pedagogiska miljön i barnens lärande och utveckling. Förskolan har ett utpräglat arbetssätt inspirerat av Reggio Emilia, där pedagogisk dokumentation och utformandet av pedagogiska miljöer har en given plats och förskollärarens roll och uppdrag kommer att vara av största betydelse. Vi arbetar mycket och naturligt med barns inflytande och föräldrarnas inflytande. Vår värdegrund är väl förankrad i allt vi gör och vi har ett etablerat arbetssätt kring värdegrundsfrågor. Vi lägger stor vikt på språkutvecklande arbetssätt där modersmålet ingår som en naturlig del i vårt arbete. På Stångbönan kommer du att arbeta med arbetslagsrotation och med ett system med lotsar.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

På Stångbönans förskola har vi ett eget internt nätverk för att ta oss vidare i vårt Reggiotänk, Metafor. Vi arbetar med utbyte med de andra förskolorna i området och har t ex vu-dagar etc gemensamt. Vi har ett arbetssätt med något vi kallar för Mötesplatsen där vi med gemensamma reflektioner hjälper varandra att utvecklas. Tanken är att ju mer vi tänker tillsammans desto mer utvecklas vi! På Stångbönans förskola har vi tillsammans utarbetat ett arbetssätt som vi är mycket stolta över där vi alltid sätter barnens i fokus och vi lever för barns delaktighet och inflytande. Barnkonventionen är levande hos oss!

Detta t ex genom att barnen får rösta varje år. Vi har även ett väl utarbetat system med lotsar och vi har helt fantastiska pedagogiska miljöer! Vi ser gärna att just du söker!

Läs gärna mer i länken: https://malmo.se/Service/Utbildning-och-forskola/Forskola/Forskola-och-pedagogisk-omsorg/Forskolor-A-O/Forskolor/S/Stangbonans-forskola/Om-Stangbonans-forskola.html

Tycker du att detta låter intressant och lockande så är du välkommen att söka till oss. Vi kan erbjuda ett bra arbetsklimat där arbetet är omväxlande och utvecklande. Vi lägger stor vikt på fortbildning för att säkra kvaliteten på vår förskola. Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats där vi sätter barnen i fokus och alla strävar mot samma mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Januari 2021

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Källa:

28 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten