In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Rektor till Västra Hamnens skola

Malmö stad Grundskoleförvaltningen Skåne

Som rektor på Västra hamnens skola ingår du i ledningsgrupp med en biträdande rektor och en biträdande rektor/administrativ chef. I ditt uppdrag leder du, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lagar och förordningar samt övriga styrdokument på nationell och kommunal nivå. Du har huvudansvaret för det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolenheten och ansvarar för elevernas måluppfyllelse, arbetsmiljö, budget, personal samt det systematiska kvalitetsarbetet. I uppdraget ingår samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter. Du rapporterar till utbildningschefen och ingår i utbildningsområdets rektorsgrupp med 13 andra rektorer. Ledarskapet på skolan idag är demokratiskt och visionärt. Det präglas av delegering och delaktighet, som skapar engagemang hos medarbetarna, men även problemlösning i vardagen. Hela skolan strävar efter att vara en lärande organisation som främjar lärares lärande på ett sätt som omedelbart gynnar skolans elever. Forskning, vetenskap och erfarenheter från vår vardagspraktik bidrar till utvecklingen av verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå i vilken ingår pedagogiska utbildningsmoment. Du har genomgått rektorsutbildning eller har möjlighet att inom senast ett år påbörja rektorsutbildningen. Det är en förutsättning att du har tidigare skolledarerfarenhet alternativt annan likvärdig ledar- eller chefserfarenhet. Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och om du har slutfört någon ledarutvecklingsutbildning. Som person är du trygg och stabil i ditt ledarskap och du förstår värdet av relationer i ditt arbete. Du behöver ha en tydlig, stark strukturerad sida för att kunna ge organisationen den framförhållning den behöver men du behöver samtidigt själv vara flexibel i en verksamhet som står inför en omorganisation. Vidare är du tydlig och har god kommunikativ och informativ förmåga och du fattar alltid beslut med elevernas bästa i fokus. Skolans styrdokument är en naturlig del av ditt ledarskap och ett redskap i mötet med omvärld och vårdnadshavare.

För din information har vi avsatt tid för intervjuer eftermiddagarna 10 och 16 maj. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Källa:

177 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten