In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Kurator till Johannesskolan

Malmö stad skåne län

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Tillsammans gör vi skillnad! 
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra******elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Johannesskolan är en F-9 skola på tillväxt med ett ökande elevantal, för närvarande går här ca 440 elever. På Johannesskolan håller vi på traditionerna samtidigt som vi använder moderna pedagogiska metoder. Vår personal har ett genuint pedagogiskt kunnande, engagemang och entusiasm. Undervisningen är individanpassad och elevernas delaktighet är viktig. Alla elever ska nå sin högsta potential, få ett gott självförtroende och känna att de kan. Allt ska vara möjligt. I vår skolutveckling fokuserar vi just nu på att synliggöra lärandet genom formativ bedömning, språkutveckling i alla ämnen och bemötande.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övrig elevhälsa arbeta förebyggande och hälsofrämjande på organisations-, grupp- och individnivå. 
Utifrån psykosocialt perspektiv se eleven i hela sitt sammanhang och vara en del i att utreda förutsättningar för lärande. 
Vara ett stöd för pedagoger och skolledning i arbetet med att skapa tillgängliga lärmiljöer utifrån elevers olika behov och förutsättningar. 
Vara delaktig i kvalitetsutveckling och uppföljning av skolans elevhälsoarbete med särskilt ansvar för den psykosociala delen. 
Samverka med externa aktörer som BUP, socialtjänst och polis m.m. 
Delta i förvältningsövergripande nätverk för skolkuratorer i syfte att skapa likvärdighet och att utveckla den psykosociala elevhälsans arbete. 
Vara drivande i skolans arbete med värdegrundsfrågor, likabehandling, ökad skolnärvaro, krishantering, drogpolicys och antimobbning.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på grundskola inom åk 1-9. 
Vi söker dig som har lätt för att ta initiativ, är flexibel och idérik. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vi ser även att du är lyhörd och har hög social kompetens. Det är nödvändigt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde******eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: ******

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: ******
Referensnummer: ******

Kontaktpersoner

  • Maria Berben Lidén
  • Rektor
  • ******

Fackliga företrädare

  • Emelie Johansson
  • Akademikerförbundet SSR
  • ******

Övrigt

Vi kommer att tillämpa en löpande urvalsprocess. 

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till******. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Källa:

1292 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten