In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Område Öster 11 förskolor kring Malmös coolaste gata söker förskollärare

Malmö stad skåne län

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. 

Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! 

Område Öster 11 är ett förskoleområde med fem förskolor kring Annelundsområdet. Här finns en miljö med närheten till många grönområden, temalekplatser, Möllan och Folkets Park. Förskolorna som ingår i området är Annelund, Gullängen, Vitemölle, Änghagen och Oasen. I området finns en spännande bredd av både lite mindre tvåavdelningsförskolor till större förskolor med fem- sex avdelningar. Förskoleområdet har också en bussavdelning kopplad till en av förskolorna. Både bussavdelningens dagliga naturupplevelser och de andra förskolornas tillgång till naturen och närmiljön i staden skapar stora möjligheter till att arbeta nära naturen, och att ta tillvara den pedagogiska lärmiljön som erbjuds utomhus. 

Barns inflytande, pedagogisk dokumentation, språkutveckling och professionalitet är viktiga ledord för förskolorna i området. 

Det nya förskoleområdet har som mål att ha nära samarbete mellan förskolorna för tillvara de fördelar och all den kompetens som förskoleområdet kan erbjuda. Pedagogisk utvecklingstid och reflektion är viktigt för att utveckla verksamheten. Vårt område erbjuder möjligheter till ett kollegialt lärande, pedagogiska reflektioner och utvecklande erfarenhetsutbyte. Det sker genom schemalagd gemensam utvecklingstid i arbetslaget, individuell utvecklingstid samt nätverk i olika pedagogiska forum som förskollärarforum, gemensamma utvecklingsdagar och APT.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare är du väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga aktuella 
styrdokument. Du bedriver undervisning och arbetar självständigt och fattar beslut inom gällande riktlinjer. Som förskollärare har du ett särskilt ansvar i den verksamhet som personalen genomför gemensamt, för att läroplanens mål och intentioner uppfylls och att det målinriktade arbetet främjar varje barns utveckling och lärande. Du ansvarar för att alla barn får ett reellt inflytande på arbetssätt och verksamhetens innehåll. Som förskollärare ansvarar du för att utforma verksamheten utifrån barns förutsättningar och behov. Du ansvarar för att den pedagogiska verksamheten dokumenteras, följs upp och utvärderas och har det övergripande ansvaret för utvecklingssamtalets innehåll, utformning och genomförande. Som förskollärare ansvarar du tillsammans med arbetslaget för att stimulera barnens utveckling och lärande samt erbjuda barnen trygg omsorg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Det är en merit att ha arbetat i förskolan tidigare. 
Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning enligt Skollagen. 

Som förskollärare hos oss tänker vi att du 
• är stabil, trygg, ansvarstagande och professionell i din förskollärarroll 
• är en lösningsfokuserad, positiv och engagerad person som har ett intresse av att driva både din egen utveckling och den pedagogiska verksamheten 
• har förmågan att skapa goda, respektfulla relationer samt ett professionellt förhållningssätt gentemot barn, familjer och kollegor 
• verkar för ett gott samarbete i arbetslaget och bidrar till att skapa och utveckla en god pedagogisk verksamhet och ett gott klimat, såväl i barngruppen som kollegialt på förskolan 
• känner glädje för och tar uppdraget på stort allvar, förstår läroplanens innehåll och verkar för att den levandegörs i verksamheten 
• aktivt arbetar med barns inflytande och delaktighet och engagerat, nyfiket och genuint medforskande interagerar med barnen i leken och är lyhörd för deras intressen och idéer som gör verksamheten meningsfull för dem 

Då vi är fler kvinnor än män på arbetsplatsen ser vi gärna att män söker sig till tjänsten. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av pedagogisk dokumentation, gärna ett intresse för genus- och normkritiska frågor och/eller en IKT-kompetens för att vidareutveckla vårt arbete med lärplattorna. Vi ser det som meriterande om du har handledarutbildning och kunskaper i TAKK. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön. 

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande så skicka därför gärna in din ansökan så fort som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Antal platser: 3

Ansökan

Ansök senast: ******

Referensnummer: ******

Kontaktpersoner

  • Petra Sterner
  • Förskolechef
  • ******

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på 
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ 

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i Din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter Du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till******. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: http://www.malmo.se

Källa:

1292 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten