In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Rönnenskolan söker lärare i franska och engelska

Malmö stad Skåne län

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Tillsammans gör vi skillnad! 
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 000 elever. Tillsammans med 4 900 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

”Rönnenskolan- en skola att längta till och gå berikad ifrån” 

På Rönnenskolan ska all personal samarbeta för att på bästa sätt stötta eleverna i deras kunskapsmässiga- och sociala utveckling. Arbetslagen är fördelade årskursvis där alla lärare känner alla elever. Ingen elev blir osynlig och vi arbetar efter mottot ”Alla elever är allas elever”. Arbetet ska ske individanpassat och lösningsfokuserat. 

Språket är grundläggande i all kunskapsutveckling och i kommunikation med andra människor. På Rönnenskolan ska stort fokus läggas på att arbeta språkutvecklande och formativt. Vi arbetar aktivt för att skapa intresse för läsning och skönlitterära böcker. 

Alla elever ska ha möjlighet att påverka skolans verksamhet samt vara delaktiga i sitt eget lärande. 

Alla på Rönnenskolan ska känna trygghet och glädje när de kommer till skolan. Olikheter ser vi som en stor tillgång. 

Rönnenskolan är en liten skola i en unik byggnad och miljö. På skolan går ca 300 elever i skolår 6-9. Huset, som är från sekelskiftet, är K-märkt med stora, ljusa och luftiga klassrum och rastutrymmen. Här finns gott om grupprum på alla våningsplan.

Arbetsbeskrivning

Till skolan söker vi nu en lärare i franska och engelska för undervisning i grundskolans senare år. Tjänsten är inledningsvis är ett vikariat under vt men med möjligheter till förlängning. 

Mentorskap ingår i tjänsten. 

Vi ser att Du tillsammans med övrig personal driver en verksamhet med eleven i centrum, där fokus ligger på att aktivt hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen.

Kvalifikationer

Du har lärarbehörighet i franska och engelska för grundskolans senare år. Du har erfarenhet av olika undervisningssituationer och är en tydlig ledare i klassrummet. Språkutvecklande strategier och ett formativt förhållningssätt genomsyrar din undervisning. 

Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt och en positiv elevsyn. 
Du klarar av utmaningar, deltar i skolans utveckling och har hög social kompetens. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-05

Referensnummer: 171-17-0096

Kontaktpersoner

  • Therese Nilsson
  • Biträdande rektor
  • 0721-501382

Fackliga företrädare

  • Eva Olofsson
  • Lärarnas Riksförbund
  • 0763-198455

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Källa:

846 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten