In order to use the site you should be permit to use cookies by Sanoma and its partners. By continuing you agree to use cookies. More
Tillbaka till sökresultaten

Socionom (natt) till Enebackens barn- och familjeinstitution

Malmö stad Sverige

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

I Sociala resursförvaltningen finns Malmö stads kommungemensamma verksamheter inom individ och familjeomsorg samt insatser enligt lagen om stöd och service till personer med funktionsnedsättning (LSS). Förvaltningen ansvarar också för mottagning av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn och planering och utbyggnad av LSS-boenden. Förvaltningen arbetar också med överförmyndarärenden, tillståndsärenden enligt alkohollagen samt föreningsbidrag till idéburna organisationer. 

Enebackens barn- och familjeinstitution är en kommunövergripande barn- och familjeinstitution med sammanlagt 24 platser. Verksamheten arbetar på uppdrag av och i samverkan med socialtjänsten. 

Enebackens uppdrag är att ta emot och möta behovet av utrednings- och behandlingsplaceringar av barn 0-12 år och deras föräldrar. Upptagningsområdet för verksamheten är företrädesvis Malmö stad. Verksamheten är en dygnet-runt institution med möjlighet till akuta placeringar i de två utredningshusen.

Arbetsbeskrivning

Att utifrån uppdrag av placerade socialtjänst bistå i institutionens arbete med utredning av föräldraförmåga med barnets behov i fokus. Institutionens målgrupp är familjer med barn i åldern 0-12 år. Akuta familjeplaceringar förekommer i verksamheten. 

Familjerna bor på institutionen under utredningstiden och tjänsten avser arbete nattetid, vaken nattjänstgöring. Att familjen bor på avdelningen möjliggör ett helhetsperspektiv på familjers samspel och behov i omsorgssituationer. Arbetet vilar på en miljöterapeutisk och anknytningsteoretisk grund. 

Arbetsuppgifterna inkluderar: 
- Förekommande nattarbete med boendefamiljer utifrån uppdrag, barnens behov och föräldrars förmåga enligt genomförandeplan 
- Samarbete med övrig personal samt i förekommande fall med socialtjänst eller social jour 
- Administrativt arbete, t.ex. beställningar, uppdatering av information, etc. 
- Dokumentation, t.ex. journalföring 
- Praktiska sysslor, t.ex. tvätt och städ 

Schemalagd arbetstid, vaket nattarbete på vardagar och helger.

Kvalifikationer

Socionomexamen 

Minst 1 års erfarenhet av socialt arbete med barn och/eller familjer är ett krav. 
Erfarenhet av arbete på socialtjänst eller utredning/behandling på institution gällande barn och familjer liksom nattarbete på institution för barn och/eller familjer är meriterande. 

Vi ser meriterande på ingående kunskaper om: 
- Pedagogisk utbildning eller erfarenhet 
- Förtrogenhet med lösningsfokus 
- Anknytningsteori 

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på såväl självständighet i arbetet som god samarbetsförmåga. I rollen är du engagerad och delaktig i verksamhetens mål, tydlig i din kommunikation och har ett gott bemötande. 

Lyhördhet och god förmåga att lyssna in familjernas, verksamhetens och uppdragsgivares behov är nödvändigt och att du utifrån dessa utvecklar arbetet. 
Svenska samt engelska obehindrat i tal och skrift. Andra språk är meriterande. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2017-07-01 eller enligt överenskommelse. 
Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-10
Referensnummer: 150-62

Kontaktpersoner

 • Marie Djurfelt
 • Sektionschef
 • 040- 34 59 01
 • Johan Bjerin
 • Sektionschef
 • 040-34 59 00 mobil 0766- 34 30 49

Fackliga företrädare

 • Jan Lanzow Nilsson
 • SSR
 • 040-34 51 14
 • Pia Davidsson
 • Vision
 • 040-345472

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Socionomexamen uppvisas vid intervjutillfälle. 
Utdrag ur belastnings- och misstankeregister uppvisas av den som erbjuds anställning. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Källa:

838 dagar sedan

Sök jobb

Titta också på de här jobben:

Tillbaka till sökresultaten